Најновије

ВОЈСКА СРБИЈЕ УСКОРО ДОБИЈА ПОТПУНО НОВИ ВРХ: Диковић лети за Гашићем!

Генерал Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, узалуд се радовао смени министра одбране Братислава Гашића, јер ће, по свему судећи, баш због тог случаја и он напустити фотељу!
Гашић и Диковић (Фото: ЈуТјуб)

Гашић и Диковић (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, како „Ало!“ сазнаје, генерал Љубиша Диковић би ускоро могао бити пензионисан, а његов одлазак са места начелника ГШ-а биће део пакета договора председника Томислава Николића и премијера Александра Вучића. Подсетимо, Братислав Гашић и Љубиша Диковић месецима нису били у добрим односима, а због њиховог личног неслагања трпео је цео систем одбране. Гашић је, као министар одбране и блиски пријатељ премијера Вучића, покушавао да утиче на смену овог генерала, али у томе није успевао јер је Диковића штитио председник Николић, који као врховни командант Војске поставља и разрешава начелника ГШ-а. - Вучић ће сад имати аргумент да од Николића тражи Диковићеву смену, јер је он разрешио Гашића. Игром случаја, али разрешио га је. Верујем да ће од Николића тражити да у пакету буду договорена имена кандидата и за новог министра одбране и за новог начелника Генералштаба - преноси саговорник близак војном врху. Како тврди саговорник, најозбиљнији кандидати за место начелника Генералштаба ВС су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и генерал-мајор Милан Мојсиловић, који обавља дужност шефа војног представништва у мисији Републике Србије при НАТО. Мојсиловића би у Бриселу највероватније могао да замени генерал Предраг Бандић, официр чију је беспрекорну каријеру недавно умрљала афера „хеликоптер“, у коју су свакако били умешани и Диковић и Гашић. Иначе, генерал-потпуковник Милосав Симовић је у војним круговима познат као војник старог кова и сурови професионалац. Рођен је 1966. године у Рашкој. Није близак ниједном политичару, тако да би био „споразумно“ решење за председника Србије Томислава Николића и премијера Александра Вучића. Генерала Мојсиловића су појединци везивали за бившу власт, али наши извори тврде да он такође нема политичких амбиција и да је врхунски експерт, због чега је и отишао у мисију у Брисел. У мисији Републике Србије при НАТО стекао је многе контакте и везе, што би му свакако помогло у будућем управљању Војском Србије. Рођен је 1967. године у Косовској Митровици. Раније је као могући наследник Диковића помињан његов актуелни заменик, генерал-потпуковник Јовица Драганић, али наши саговорници сматрају да он управо због наводне блискости с Гашићем неће добити подршку председника Николића.

Кумови се намећу за место министра

Трка за место министра одбране увелико траје, а премијеру Александру Вучићу се намећу два кандидата, који су истовремено блиски пријатељи и наводно кумови - Зоран Ђорђевић и Александар Николић. Извори блиски одлазећем министру наводе да су управо они месецима уназад паковали разне афере Братиславу Гашићу. Наводно, Николић стоји иза објављивања већ чувене Гашићеве приступнице СРС-у, у којој се наводи да је по занимању керамичар. Сам Гашић је упорно тврдио да никада није приступио радикалима, нити да је био керамичар. Зоран Ђорђевић (45) тренутно је државни секретар у Министарству одбране. У његовој биографији се наводи да је мастер економских наука. Александар Ђорђевић (50), познатији као Фото Тони, државни је секретар у МУП-у, где је дошао управо из Министарства одбране. Један је од оснивача СНС-а и члан је Председништва те странке. Николић је председавајући УО организације „Ист-вест бриџ“. Што се тиче Јадранке Јоксимовић, која се такође помиње као могућа Гашићева наследница, занимљиво је да су још у јуну на маргинама форума НАТО у Будви њу апострофирали као будућег министра одбране Србије!

Вучић: Бата не остаје у Влади

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је јуче да још није одлучио на који начин ће бити окончан мандат министра одбране, нити ко ће га заменити, али је истакао да Братислав Гашић, на овај или онај начин, неће остати у Влади. Вучић је рекао да још није одлучио да ли ће разрешити Гашића, али да је најближи том решењу. Поводом навода да парламент неће изгласати смену Гашића, Вучић је казао: „Или ће парламент прихватити мој предлог, или ја нећу бити премијер“.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ: Вучићу, опрости Гашићу!ПАЈТИЋ ТВРДИ: Немце занимају наши ставови, јер смо будућа власт!ПЉУВАЧИНА У СКУПШТИНИ: Дачић против Шутановца и Живковића
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА