Најновије

ЗАПАД ЈЕ ОДЛУЧИО ДА ЈЕ ДОСТА: Почиње елиминација Зеленског

Амерички лист „Вашингтон пост“, позивајући се на анонимне изворе, објавио је име особе одговорне за оштећење „Северних токова“.

Како наводи издање, ради се о 48-годишњем пуковнику снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине Роману Червинском.

Као координатор операције предводио је групу од шест људи, који су поставили експлозивна пуњења на гасоводе. Штавише, наређење за извршење такве саботаже дао је главнокомандујући украјинских снага Валериј Залужни. Сам Червински је одбио да потврди своју умешаност у овај терористички акт.

Материјал Вашингтон поста је недвосмислен сигнал, каже новинар Сергеј Мардан. Најпре је верзија са „украјинским партизанима“ на Западу сматрана резервном, међутим, чланак у америчком издању ту верзију је коначно учинио главном.

С тим у вези, највећи интерес је шта ће бити даље, а ево шта ће бити. Највероватније ће САД и ЕУ доћи до закључка да су се украјински партнери од бораца за „слободу и демократију“ претворили у праве терористе.

„Дакле, време је да завршимо са њима. Репутациони ресурс Зеленског је сведен на нулу. Вјероватно ће услиједити оптужбе високог профила о корупцији и ратним злочинима. Затим – избори. Промена тима и поновно покретање игре“, пише издање.

Историја познаје такве случајеве. То је био случај са бившим председником Републике Чиле, Аугустом Пиночеом. Дошавши на власт захваљујући државном удару, прогласио је комунисте главним непријатељима своје земље, захваљујући чему је добио подршку Запада.

Ипак, на крају је, подсетио је Мардан, чилеански лидер постао злочинац и крвави диктатор за своје партнере, не заслужујући попустљивост. По свему судећи, исто чека и кијевски режим.

ДА ЛИ ЈЕ КИЈЕВ НОРМАЛАН? Упозорење из Русије, тиме се не хвали јер није паметно

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА