Најновије

ИГРА ДОМИНАЦИЈЕ: Москва тражи одштету за обарање руског Сухоја - Анкара одбија!

МОСКВА/АНКАРА – Заменик руског шефа дипломатије Алексеј Мешков рекао је данас да би Турска требало да плати надокнаду за обарање руског војног авиона у близини турско-сиријске границе прошлог месеца, док је турско Министарство спољних послова саопштило да на руске захтеве није могуће одговорити.
Турски Ф16 (Фото: Јутјуб принтскрин)

Турски Ф16 (Фото: Јутјуб принтскрин)

Мешков је поручио и да би Турска требало да гарантује да се слични инциденти неће догађати у будућности, преносе РИА Новости. Портпарол турског Министарства спољних послова је истакао да „није могуће задовољити руске захтеве за обештећење због обореног авиона”, јавио је Ројтерс. Он је приметио да руска војска делује као да постоји нека уочена претња од Турске, што је, како је оценио, „претерано и нереално”. Британска агенција оцењује да ће најновији коментари вероватно додатно појачати тензије у односима између Москве и Анкаре после обарања руског авиона. „Турска нема агресиван приступ према руској војсци”, нагласио је портпарол турског Министарства, изразивши наду да до ескалација тензија неће доћи. Он је рекао да Турска не планира да успостави војне снаге у оквиру алијансе на челу са Саудијском Арабијом против тероризма, за коју је оценио да је важан савез кад је реч о војној и обавештајној координацији. С друге стране, заменик министра спољних послова Русије се осврнуо и на преговоре о решавању сиријске кризе и истакао да се Москва противи искључивању етничких Курда из тих преговора.
Прочитајте још:СВЕ ЧЛАНИЦЕ ЕУ СЛОЖНЕ: Продужити санкције Русији!ЖИВКОВИЋ ЉУТ НА ВУЧИЋА: Ниси ме звао на пријем, олошу!ЗАХАРОВА: Црна Гора треба да одржи референдум о уласку у НATO
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА