Најновије

НАША БРАЋА РУСИ: Уз све своје муке у Доњецку говоре о српским жртвама на Космету (ФОТО)

ДОЊЕЦК – У галерији у Доњецку организована је о изложба страдању Срба током НАТО агресије и у каснијим погромима током окупације Косова и Метохије.  Сличне изложбе су организоване у више мањих места у Новорусији док је главна изложба до јуче трајала у Доњецку. Спонзор изложбе био је прослављени руски режисер Никита Михалков.
(Фото: Фејсбук)

(Фото: Фејсбук)

Изложбу су обишли и припадници јединице у којој је спрски снајпериста Дејан Берић. Берић је на свом Фејсбук профилу написао да је изложба продужена за један дан како би је и његова јединица видела јер су предходно били на терену. Посету галерији обележили су заједничким фотографисањем. – На сликама су момци из моје јединице. Изложба је завршила јуче али смо ми били на терену , тако да нисмо стигли на време. Међутим директорка галерије је дозволила да остане још један дан изложено како би момци могли да виде. Излозба говори о страдању Србије од НАТО зликоваца. Аутор изложбе је сам био у Србији у то време и сликао страдање српског народа. Уз његову помоћ изложба је стигла до Доњецка и овде се веома , веома много људи упознало са дешавањима у Србији у време 1999 – написао је Берић. Осим Берића изложбу је обишао и Србин са америчким држављанством Зак Новак, док су остали Срби добровољци у ДНР тада били на положајима. Он каже да су све фотографије са изложбе су поклоњена његовој бригади и да ће бити изложена у Штабу.
Прочитајте још:(ИНТЕРВЈУ) ДЕЈАН БЕРИЋ: Ако се не пробудите на време остаћемо и без те Србије коју сад имамоДвадесетогодишњак који се вратио из Новорусије: То је квалитетно искуство
Извор: Ослобођење

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА