Најновије

Цеца изазвала свађу политичара у Новом Саду

НОВИ САД- Препуцавања око наступа Светлане Ражнатовић 13. јануара на Тргу слободе. Војвођанска партија, ЛСВ, ДС и група грађана против концерта. СНС их прозива због нетолеранције.
Цеца ( ЈуТјуб скриншот)

Цеца ( ЈуТјуб скриншот)

Имам лепу вест за вас и желим одмах да је поделим са вама - за дочек православне Нове године дружимо се на мом концерту на тргу у Новом Саду. Ово је на Бадње вече на свом твитер налогу написала Светлана Цеца Ражнатовић, али та вест, ипак, није обрадовала, баш све Новосађане. Ногу је повукла Војвођанска партија, по утицају безначајна, али по ставовима изузетно екстремна аутономашка странка, да би се “антицецином” оркестру одмах придружили и ЛСВ и ДС, и најзад на друштвеним мрежама група грађана, коју је до јуче подржало нешто више од 1.300 истомишљеника. - Грађанке и грађани имају право да знају чиме је то Нови Сад заслужио други концерт Светлане Ражнатовић за пола године - јавно је ЛСВ упитала градску власт, коју предводе напредњаци, уз захтев да објави колико ће концерт да кошта и ко ће да га плати. У сличном тону било је и реаговање ДС, који је градоначелника Милоша Вучевића оптужио да су му у време штедње “приоритети прослава такозване српске Нове године и турбо-фолк певачица”. Осим најаве да ће у понедељак бити саопштени детаљи око концерта, из Градске куће није било других реакција. Огласила се једино СНС тврдњом да је “несхватљиво да људи који себе сматрају космополитама, 21. век не разумеју на прави начин”. - Овај век је време различитости, време слободе избора и време у којем је понуда разноврсна, а могућност избора индивидуална - кажу, између осталог, новосадски напредњаци у свом саопштењу. Слична полемика је, иначе, већ виђена у јуну 2014, када је Цеца на Петроварадинској тврђави наступила на завршној вечери “Тамбурица феста”. Упркос противљењу, практично, истих актера, наша фолк мегазвезда је окупила више од 15.000 фанова, који су је испратили овацијама. Стога нико и не сумња да ће Трг слободе у уторак бити препун.
Прочитајте још: Шешељ саветује: Ево шта Србија да ради по питању муслиманског тероризма
- Кад све ово чујем, на ум ми пада синтагма “пречанска уседелост и пакост”, коју је често користио највећи српски писац, узгред рођени Банаћанин, Милош Црњански - каже један угледни Новосађанин, уз молбу да му не помињемо име. - Баш то проговара из ових, којима су уста пуна разумевања за сваку различитост, наравно под условом да је идентична са њиховим ставовима! Срећом, они су, мада врло бучни, у убедљивој мањини. Неплаћени рачун Полемика око трошкова Цециног наступа открила је и детаље о неким другим, јавности до сада непознатим трошковима. Напредњаци су упитали ЛСВ што “Новосадској топлани” не плаћа дуг од чак 1,2 милиона, а “Пословном простору” од 586.000 динара. Одговор ЛСВ је, међутим, гласио да је први дуг измирен, а да се други отплаћује по унапред договореном репрограму. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА