Најновије

Посна мусака с печуркама и пиринчем

Направите укусан и лаган ручак...
Посна мусака (Фото: coolinarika.com)

Посна мусака (Фото: coolinarika.com)

Састојци: -главица црног лука -три већа кромпира -две шоље од 200 мл пиринча -300 г свежих печурака -кашика сувог зачина -пола кашичице соли -вода -кашика алеве паприке -кашика брашна -бибер -100 мл уља Припрема: Ситно исецкајте црни лук. Кромпир очистите и исеците на танке колутове. Печурке оперите и исеците на листиће. Помешајте печурке, пиринач, пола црног лука, суви зачин, со и бибер и промешајте да се све сједини. Науљите дно тепсије, а остатак уља оставите са стране. На дно поређајте кромпир, ставите целу смесу и одозго сложите остатак кромпира. У чинију сипајте остатак уља, алеву паприку и брашно, па додајте отприлике две чаше воде. Промешајте да нема грудвица, па прелијте преко кромпира. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени. После сат времена проверите и долијте још мало воде јер ће пиринач упити сву воду, па да јело не буде суво. Пеците још 30 минута, док вода која је преко кромпира не испари. Служите уз салату.
Прочитајте још:ЈЕДНАКО УКУСНЕ КАО МРСНЕ: Посне рафаело куглицеПосне пица кифлицеПосна сникерс торта
Извор: Информер
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА