Најновије

ПРОРОК КУСТУРИЦА! Ево шта је предвидео Путину, Вучићу, Додику, а шта поручио Европи и џихадистима!

Прослављени српски редитељ Емир Кустурица за новогодишњи број “Блица” предвидео је као прави видовњак след догађаја који у 2016. години очекују свет, Србију, Републику Српску, али и Русију и Владимира Владимировича Путина!
Емир Кустурица (Фото: Медија Центар)

Емир Кустурица (Фото: Медија Центар)

– Плашим се да свет може да оде у велики рат, који траје од 1945. године али је ограниченог домета. Покушај стварања коалиције против ИД, коју у ствари не желе да створе, личи ми на коалиције које су правили против Хитлера. Светска економија утерала је Хитлера у банкрот, а он свет у рат – рекао је Кустурица. Када је реч о Русији и Путину, прослављени режисер каже: – Шта говорити о човеку који је стао у заштиту суверене државе која га је позвала у помоћ, и још на уму има идеје као што су правда и истина, а то су Западу занемарљиве чињенице. Путин ће до маја рашчистити ствари у Сирији и вратити Сиријцима право да одлуче да ли ће Асада или неког другог . Јасно му је да су у обарању “сухоја” Турци били само извођачи радова. Дај боже да се појавио раније, па да смо с њим могли да одлучујемо у време грађанског рата у Југославији, да ли желимо демократију коју не можемо да поднесемо или политички систем с којим бисмо могли да се рвемо – или имаш С-400 или немаш. Кустурица је писао и о Србији и њеном премијеру Александру Вучићу, ево шта је рекао: – Постоји нада да би Србија могла да буде део европске заједнице, а да не буде у НАТО-у. Нажалост, лако се навикнемо на оно што нам не одговара, што рече један човек, “научили смо под Титом, па би можда и под НАТО-ом”. Али НАТО узима у просеку 2,2 БДП и добар је највише сам себи, а најмање једној малој земљи. Против Европе немам ништа јер се осећам као бели Европљанин, али гласам за војно неутралну Србију. Вучића, који је до сада водио избалансирану спољну политику, чекају велики изазови. Када је реч о Републици Српској Емир Кустурица каже: – Милорад Додик и Српска остаће антитеза Бакиру Изетбеговићу и његовом оцу који је познат по делу које се зове Исламска декларација. Додик ће учврстити контраудар против Изетбеговића коме смета секуларна Босна. Веровали смо пред распад Југославије да Сарајево може да истрпи Анту Марковића, али су избори били поражавајући за све који су веровали у грађанску Босну. О западном свету: – Судбина Европе у 2016. години биће у рукама исте оне силе која брише идентитет, а Запад се неће помирити да сибирска налазишта нафте нису власништво “Шела” и других њихових компанија. Турска ће остати опција да заустави продирање Руса у Европу, а то подирање је енергетско.
Прочитајте још:Америку чека потпуно уништење, биће то по Божијем допуштењуДодик: За план који је Николић открио знају Чавић, Босић и остали полтрони ђавола у Бакировом лику!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА