Најновије

Нереди у Чешкој: Ухапшено 57 људи на скупу анти-ЕУ странке, која подржава српско Косово!

БРНО- Чешка полиција зауставила је данас групу од око 2.000 политичких активиста из Брна који су покушали да спрече првомајски скуп крајње десничарских покрета Радничка омладина и Радничка странка социјалне правде у том граду, при чему је приведено 57 људи. Радничка омладина је у склопу својих активности против ЕУ у фебруару ове године организовала скуп за српско Косово.
Протест у Чешкој (Фото: solidarita.socsol.cz)

Протест у Чешкој (Фото: solidarita.socsol.cz)

До сукоба с полицијом дошло је када су противници десничарског скупа покушали да блокирају улице Брна и онемогуће шетњу кроз град. Припадника крајње националистичких покрета, који се повезују са десним екстремизмом, је било више стотина преносе чешки електронски медији. Полиција је, уз подршку коњице, сузавца и гумених метака, спречила сукобе, а неколико људи је лакше повређено, објавили су на Фејсбуку организатори скупа активиста који нису хтели да дозволе десничарима право на окупљање. Блокаду скупа крајњих десничара подржало је више јавних личности, међу којима и министар за људска права Јиржи Динстбир млађи, потпредседница Уставног суда Елишка Вагнерова и ректор Масариковог универзитета у Брну Микулаш Бек.
Прочитајте још:

Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!

Ево шта је Шешељ поручио демонстрантима за српско Косово у Чешкој, Пољској, Белгији и Словачкој!

Занимљиво за српско подневље је да  је Радничка омладина у фебруару ове године организовала протест за српско Косово у координацији са националистима из Пољске, Словачке и Белгије, и у блиском је односима са омладином Српске радикалне странке, па су тако у току посете Чешкој Радикали договорили међусобну подршку и координисање активности са другим европским организацијама по питању Косова. Извор: Правда, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА