Најновије

У Украјину је ушло 1.500 руских војника и конвој војне опреме тврди Кијев

КИЈЕВ - Најмање 1.500 руских војника и конвој војне опреме ушли су у Украјину током викенда, саопштила је данас украјинска војска.
Војник Новорусије (Фото: Новоросинформ)

Војник Новорусије (Фото: Новоросинформ)

Портпарол украјинске војске Андреј Лисенско рекао је новинарима да је 1.500 руских војника и 300 комада војне опреме, укључујући ракетни систем "Град" прешао украјинско-русију границу 7. и 8. фебруара. Око 170 возила, укључујући камионе, аутоцистерне и аутомобиле, такође су прешли границу, додао је Лисенско, пренела је агенција АФП. Француска агенција подсећа да званични Кијев и Запад оптужују Москву да снабдева про-руске снаге са опремом и борцима да се боре против украјинске војске на истоку земље, што Русија негира, наводећи да за такве изјаве немају доказе.
Прочитајте још:Ципрас: Вратићемо вам дуг кад нам Немачка плати за Други светски ратПутин у Египту, медијски наслови: Стигао је највећи савезник ван арапског света!
Снажна експлозија уздрмала је Доњецк у току прошле ноћи, пошто је хемијско постројење на крају града разнето. Како преноси руска телевизија ''Раша тудеј'', хемијски погон је погођен гранатом украјинске војске, после чега је избио велики пожар. Ватрена стихија угашена је после неколико сати. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА