Најновије

Намирнице које нико од нас не би требао да једе

Неке од месних прерађевина садрже нитрате - хемијске адитиве који се повезују с различитим врстама рака, али се ипак и даље користе у прехрамбеној индустрији, како би се појачали боја, укус и спречило брзо кварење хране.
Нездрава храна. (Фото: Sxc.hu/calderilla)

Нездрава храна. (Фото: Sxc.hu/calderilla)

Сир у листићима, виршле, кобасице, саламе и маргарин у врху су листе токсичних прехрамбених производа које би, према мишљењу америчких нутрициониста, свакако требало избегавати. Директорка истраживачког центра Радне групе за заштиту животне средине, Нека Лајба, упозорила је да је највећи непријатељ људског здравља прерађена храна с мноштвом адитива, пренео је сајт Seebiz. "Још не знамо које су дугорочне последице конзумирања ових, да их тако назовем, научних експеримената", изјавила је нутрициониста из Њујорка, Рејчел Харвест. Амерички стручњаци објашњавају да сир у листићима никад не би требало јести, јер то заправо уопште није сир, већ смеса направљена од мешавине млечних масноћа, протеина сурутке, емулгатора и боја за храну. "Пун је соли и толико мастан да у једном листићу имате више масноћа него у било којем другом млечном производу исте количине", изјавила је нутрициониста, Бет Ворен.
Прочитајте још:Чаробни напитак за дуг и здрав животСве оно што нисмо знали о тихом убици – стресу!
Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА