Најновије

ОДЛУЧИЛА: Хилари Клинтон се кандидује за председника САД-а 2016. године!

САД - Хилари Клинтон је објавила да ће учествовати на председничким изборима 2016. године, а већ је добила подршку од актуелног америчког председника Барака Обаме.
Клинтонова и Обама (Фото: ЈуТјуб)

Клинтонова и Обама (Фото: ЈуТјуб)

Она је учествовала на изборима 2008. године и изгубила је управо од Обаме, а он је сада изјавио да би "Хилари била одличан председник САД-а". Обама је подржао кандидатуру Клинтонове, у изјави пре неки дан, истакавши да је велики пријатељ са Хилари Клинтон. Хилари Клинтон је први кандидат Демократске странке, а пре неки дан је најавила да ће своју финалну одлуку објавити у недељу, што је данас и учинила. Џон Кери, државни секретар САД, није хтео да пружи подршку Клинтоновој, а за медије је данас пре њеног званичног саопштења рекао да би она била погрешан избор Американаца.
Прочитајте још:Грцима смета чланак листа „Франкфуртер алгемајне цајтунг“Украјинска армија бомбардовала Маријупољ
Уколико би Клинтонова победила, била би прва жена председник у историји Сједињених Америчких Држава. Џон Подеста, један од најутицајнијих америчких лобиста, водиће председничку кампању Хилари Клинтон и он је медијима и саопштио одлуку Клинтонове да уђе у председничку трку. "Желео сам да то прво чујете од мене. Клинтонова ће се кандидовати за председника 2016. године!" - рекао је Подеста новинарима. Подеста је водио председничку кампању Хилари Клинтон и 2008. године. Он је рекао да ће Клинтонова прво обићи бираче у Ајови, а да ће од следећег месеца и званично кренути њена председничка кампања. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА