Најновије

Oво је руски план за Крим до 2020. године

Русија планира да покрене властиту верзију "Силиконске долине" на Криму до 2020. године, а план је да предузећа која тамо буду пословала за пет година имају укупне приходе изнад једне милијарде долара.
Фото: Windowstorussia.com

Фото: Windowstorussia.com

Пројекат, под називом "Дигитална долина Крима", представљен на управо завршеном економском форму на Јалти, обухвата развој у области специјализованој за масовну Хај тек производњу. Власти на Криму су саопштиле да су већ изабрале простор од 57 хектара, у близини града Симферопоља, где ће бити смештена будућа Дигитална долина. Како је саопштио кримски министар унутрашњих послова, информација и комуникација Дмитриј Полонски у питању је простор у близини аеродрома, пошто је мобилност од суштинског значаја за сваког стручњака. Секретар радне групе за тај пројекат Евгениј Бабајан казао је да ће кумулативни приходи предузећа која буду пословала у Дигиталној долини достићи до 2020. године 60 милијарди рубаља и да ће се отворити 17.000 радних места за високо квалификоване кадрове. "То ће имати утицај на целу Русију. Крим ће постати центар раста. Главни научни и технички центри ће радити на државним универзитетима Крима и Севастопоља", прецизирао је Бабајан. Један број руских федералних агенција, укључујући Ростех, Ростелеком и Глонас, већ су се прикључили пројекту. Према речима заменика министра за Крим Андреја Соколова, пројекат има за циљ да окупи стручњаке не само из Русије, већ и из других земаља, укључујући и Украјину. "Санкције неће представљати проблем, јер земље које су их наметнуле неће користити ове производе. Крим жели добродошлицу свим инвеститорима, укључујући и европске компаније. Радимо са кинеским, корејским и јужноафричким инвеститорима, а стручњаци из ИТ сектора из Европе и Сједињених Америчких Држава такође показују интересовање. Они се не експонирају, али праве планове", додао је он. Европска унија и САД увеле су прошлог лета санкције Руској Федерацији пошто се Крим, сходно резултатима референдума одржаног на том полуострву, вратио у састав Русије. Западне земље су забраниле својим привредницима да инвестирају у привреду Крима, да тамо купују некретнине и развијају инфраструктуру тог региона. Ове рестрикције обухватиле су и извоз робе и технологија.
Прочитајте још:Спектакуларно оружје Ричаг засплепљује противнике удаљене стотинама километра!Овако су Руси ликвидирали тројицу команданата тзв. Кавкаског емирата (ВИДЕО)Eво како је прошао украјински напад на Доњецк и шта је иза њих остало (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА