Најновије

УН ОБЕЋАЛЕ РУСИЈИ: Ускоро укидање ограничења

Уједињене нације обећале су Русији да ће ускоро моћи да постигну укидање ограничења на извоз руских прехрамбених производа, у складу са споразумом о житу, изјавио је први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

Уједињене нације (Фото: Јутјуб)

Он је за лист Известија рекао да Москва подсећа УН да имају времена да испуне своје обавезе до 18. новембра, када истиче споразум о извозу жита из украјинских лука.

Пољански је навео да ће Москва, приликом одлучивања о продуживању споразума, проценити ефикасност спровођења руског дела споразума и напора УН.

Споразум о извозу житарица и прехрамбених производа из украјинских лука постигнут је у Истанбулу 22. јула и састоји се од два документа. Први је документ о извозу жита из украјинских лука, а други о извозу руских прехрамбених производа и ђубрива.

Први споразум важи 120 дана и истиче 18. новембра, а други је на три године, наводи Известија.

Заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко изјавио је 3. новембра да се руски део споразума о извозу руског жита, хране и ђубрива "веома лоше спроводи" и да ће Москва то узети у обзир приликом одлучивања о продужавању споразума након истека његовог важења 18. новембра.

Како је руски посланик за длаку избегао смрт на фронту, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА