Најновије

Земан одбрусио Американцима: Демократија се не извози на бајонетима

ПРАГ – Председник Чешке Милош Земан поручио је, поводом кризе таласа избеглица из Африке и Азије, да би поједине земље морале да преиспитају своју интервенционистичку политику, а да би међународна заједница морала да пружа помоћ не на мору, него онима који желе да остану у
Земан (Фото: radio.cz)

Земан (Фото: radio.cz)

„Проблем нећете решити тако што део становништва или све превезете у Европу а ту земљу оставите напуштену”, казао је Земан у интервјуу који су у викенд издању објавиле Лидове новини. „Неке неименоване земље би морале да пре свега преиспитају своју савест и своју интервенционистичку политику. На крају крајева, све треба вредновати према исходу а не према добрим намерама”, казао је чешки председник и нагласио да се демократија једноставно на извози на бајонетима. Као примере интервенционистичке политике која је довела до хаоса и плиме избеглица на капијама Европе, чешки председник навео је Либију, Сирију и Ирак. „У Сирији се, у уверењу да се подржава демократска опозиција, у стварности помагало Ал Каиди и другим фанатичним групама. Када погледате Ирак и сетите се како су огромне инвестиције уложене у ирачку армију, како то да се та армија распала под ударом неколико хиљада радикала Исламске државе? Сваки разуман човек мора да постави питање да ли је приступ (Запада тим сукобима) био исправан”, рекао је Земан.
Прочитајте још:Пророчанство Николе Тесле: Жене ће убијати мушкарце!САМИТ УКРАЈИНА-ЕУ: Француска и Немачка „кују заверу“ против Украјине!?
Као решење за проблем афричких и азијских избеглица које очајнички покушавају да допру до Европе, председник Чешке је предложио да међународна заједница и Европска унија почну да пружају помоћ али не избеглицама него оним Либијцима или другима који желе да остану у својој земљи али немају основне потребе и услове за то. „Либија је потенцијално богата земља која има резерве нафте довољно велике да Либијцима гарантују добар животни стандард. Шта им је потребно? Треба поправити и поново пустити у погон технологију за експлоатацију нафте, формирати цивилну владу. То све је задатак Европе”, рекао је Земан.
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА