Најновије

Специјална операција се наставља: Руси оборили два украјинска авиона, 14 ХИМАРС-а и 38 дронова

Руско Министарство одбране издало је саопштење о догађајима у зони Специјалне војне операције у протекла 24 часа

Руски системи ПВО оборили су два украјинска авиона – "Су-25" и "Су-27", пресреле 14 пројектила система ХИМАРС и "ураган", као и шест противбродских ракета "нептун", те уништиле 38 непријатељских дронова, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

На Доњецком правцу руске снаге уништиле су четири борбена оклопна возила и из строја избациле до 300 украјинских војника, док су у контрабатеријској борби уништиле један самоходни артиљеријски систем француске производње "цезар", хаубицу "м119", као и једно складиште муниције.

На Јужно-доњецком правцу руске снаге уништиле су један украјински тенк, два борбена оклопна возила и неутралисале до 130 непријатељских војника.

У борбама су уништена три самоходна артиљеријска система пољске производње "краб", две хаубице британске производње "ФХ-70", два топа "д-30", два противтенковска топа "рапира", као и једно непријатељско складиште муниције.

На Купјанском правцу координисаним ваздушним нападима и артиљеријском ватром уништена су два борбена возила пешадије, те је из строја избачено до 50 припадника украјинских Оружаних снага. У том делу фронта су одбијена четири напада украјинске војске.

На Краснолиманском правцу су Оружане снаге Русије елиминисале до 55 украјинских војника.

На Запорошком правцу руске снаге уништиле су два непријатељска борбена оклопна возила и неутралисале 40 припадника украјинских снага.

На Херсонском правцу непријатељски губици надмашују 35 војника, а уништена је и једна станица за радио-електронску борбу.

РУСИ КОРИСТИЛИ СИСТЕМ БАЦАЧА ПЛАМЕНА: Пресечена тачка где су вршене ротације украјинских војника

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА