Најновије

Зоран Вујновић, другачији од других

У времену уских специјализација и друштвеном тренду све већег фокусирања на само одређене делове једног сегмента делатности наићи на овакву особу права је реткост. Зоран Вујновић је дах Ренесансе у доба Постмодернизма.
Фото: Заратустра банда

Фото: Заратустра банда

Овај реномирани београдски педијатар је, осим остварења високих домета у својој струци, и на нашој културној сцени почео да бива појава која привлачи пажњу публике заинтересоване за нешто више од квазикултуре уско омеђене ефемерним појавама „напрасно расписаних“ јавних личности свих врста и опредељења и по сваку цену исфорсираних музичких талената којима се прво честим медијским наступима прави место у свету музике, а тек онда  одређује логичан музички правац којим ће их „гурати“. Он је, поред тога што је лекар, и књижевник, књижевни преводилац (превео с енлеског и француског више од 60 књига савремене белетристике/ члан Удружења књижевних преводилаца Србије) и композитор. Прошле године објављен је његов други роман: „Један“, у издању издавачке куће Партенон, а до краја ове треба да му изађе из штампе и збирка поезије: „Талог времена“. Своје музичко стваралаштво Зоран Вујновић промовише кроз групу Заратустра, чији је оснивач, композитор, текстописац, клавијатуриста, гитариста и вокал. Заратустра тренутно има наступе у Београду,а у плану су и концерти широм Србије. У склопу свог концертног циклуса „Музика из још неснимљених филмова“, током којих можете да се препустите инструменталној и вокално-инструменталној музици, као и поезији и прози овог свестраног ствараоца који помера границе очекиваног и отвара врата неких нових светова уметности где се слова, ноте и слике с филмског платна стапају у чаробни еликсир све више недостајуће радости живљења.
Прочитајте још:Представљена књига о масонерији „Рођени у крви“Писци морају да нађу начин да привуку купцеХандке: Београд никада није био мрачно гнездо Балкана
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА