Најновије

Ђорђевић саопштио списак кандидата за ЕП: Теодосић нови капитен Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић објавио је данас шири списак од 24 играча за шампионат Европе на којем се налази и Бобан Марјановић.
Александар Саша Ђорђевић (фото: ФИБА)

Александар Саша Ђорђевић (фото: ФИБА)

На списку су и Зоран Ерцег, Никола Милутинов, Милан Мачван, Марко Кешељ, Никола Јокић, Драган Милосављевић, као и млади Раде Загорац и Ђорђе Мајсторовић. У односу на тим који је прошле године освојио сребро на СП у Шпанији нема капитена Ненада Крстића, који се опростио од националног тима и Рашка Катића. Припреме почињу 15. јула, а како је Ђорђевић најавио тада ће списак скратити на 18 играча. Позвани су: Бекови: Милош Теодосић (ЦСКА), Стефан Јовић (Црвена звезда), Стефан Марковић (Уникаха), Василије Мићић (Бајерн), Немања Недовић (Валенсија), Богдан Богдановић (Фенербахче), Драган Милосављевић (Партизан). Крилни играчи: Раде Загорац (Мега Лекс), Никола Калинић (Црвена звезда), Марко Симоновић (Ортез), Марко Кешељ (Мега Лекс), Немања Дангубић (Црвена звезда)Немања Бјелица (Фенербахче), Лука Митровић (Црвена звезда), Зоран Ерцег (Галатасарај), Стефан Бирчевић (Естудијантес), Милан Мачван (Партизан). Центри: Ђорђе Мајсторовић (Металац), Никола Јокић (Мега Лекс), Мирослав радуљица (без клуба), Бобан Марјановић (Црвена звезда), Огњен Кузмић (Голден Стејт), Владимир Штимац (Бајерн), Никола Милутинов (Партизан). Шампионат се одржава у Хрватској, Немачкој, Летонији и Француској, где је и завршница, у Лилу. Србија ће играти у Б групи у Берлину са селекцијама Шпаније, Турске, Немачке, Италије и Исланда. Европско првенство одржаће се од 5. до 20 септембра.
Прочитајте још:Шта се од пророчанства везаних за Србе и Србију остварило, а шта тек треба да се оствариПОСЕДУЈЕ СНИМКЕ СА ВИСОКИМ ФУНКЦИОНЕРИМА: Шавија дрма државни врх!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА