Најновије

Аутогол Србије: Азербејџански гас је већ распродат другим државама!

БЕОГРАД- Александар Фролов из Националног енергетског института у Москви каже за Спутњик да Србија нема чему да се нада када је испорука гаса из Азербејџана у питању, јер су количине унапред договорене и распоређене.
Гас, гас (Фото: Соутх-стреам.инфо)

Гас, гас (Фото: Соутх-стреам.инфо)

 На питање Спутњика какве су могућности кад је реч о диверсификацији испорука гаса, Фролов подсећа да се мисли на, како каже, громогласно најављиван гас из Азербејџана који би требало да буде испоручиван по гасоводу ТАНАП и ТАП.
„Али, нажалост по Србију. Као прво, максимални обим испорука које би ишле овим гасоводом може се очекивати тек после 2020. године. А оно што је још важније, то је да су обими испорука већ предвиђени и распоређени, због чега ту нема места за српске потребе. Односно, максимални обим је 16 милијарди кубних метара од чега је за Турску предвиђено шест, а осталих десет је намењено Европи и од тога највећи део за Италију. Србија нема других реалних могућности да добија гас по прихватљивим, тржишно исплативим ценама“, објашњава Фролов. Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија спремна за диверсификацију извора гаса због енергетске безбедности и сигурности.
Прочитајте још:Шешељ: Ми смо друга по снази политичка партија у СрбијиЕво ко и колико плаћа Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Жене у Црном, Б92, ЦЕСИД, Пешчаник, Е-новине…
„Србија је спремна за диверсификацију извора гаса, што је такође веома важно за наше америчке пријатеље… Једна од могућности је гасовод којим би се гас у Европу допремао из Азербејџана“, рекао је Вучић. Фролов сматра да је Вучић апсолутно прозападно оријентисан политичар и да у овој изјави не види ништа спорно. „Проруску реторику он користи само како би добио некакве погодности за Србију и то је потпуно разумљиво“, закључује Фролов. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА