Најновије

"Само у евроазијском савезу Србија може да сачува своју политичку и економску независност"

БЕОГРАД - Друга по реду трибина удружења „Евроазијски пут“, под називом „Евроазијска унија - трансконтинентална заједница држава и народа“ одржана је 27. маја у Дому културе „Студентски град“. Трибина је отворена представљањем овог удружења, за чиме је следило излагање Зорана Буљугића, који је говорио о концепту Евроазијске уније. Било је и осврта на историју током које су већ постојали евроазијских савези, почевши са империјом Александра Великог.
Трибина је одржана у КЦ Студентски град (Фото: Правда)

Трибина је одржана у КЦ Студентски град (Фото: Правда)

Садашњи евроазијски економски савез кога чине Русија, Белорусија, Казахстан, Јерменија и Киргистан има потенцијал да прерасте у једну од водећих економских сила. Због богатства својих ресурса и повољног географског положаја који овом савезу омогућава трговину и са Европом и са Азијом, Евроазијски савез представља идеалног сарадника Србије у будућности, сматрају организатори скупа. „Живимо у окупираној земљи и крајње је време да скренемо са пута који води у пропаст. Само у евроазијском савезу Србија може да сачува своју политичку и економску независност, али и културни идентитет“, нагласио је Сибин Вукадиновић, портпарол „Евроазијског пута“. Трибина је завршена дебатом, а следећа трибина „Евроазијског пута“ заказана је за крај јуна.
Прочитајте још:Аутогол Србије: Азербејџански гас је већ распродат другим државама!Све зна: Путин открио заверу у ФИФИ, ево зашто смењују Блатера!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА