Најновије

БРИСЕЛ ЋЕ ПРОВРИШТАТИ: Ципрас за Турски ток добија новац од Кремља!

МОСКВА - Руски председник Владимир Путин, потврдио је грчком премијеру, Алексису Ципрасу, у телефонском разговору, да је Русија спремна да финансира грчке компаније које учествују у изградњи Турског тока, пренела је агенција РИА Новости.
Ципрас код Путина (Фото: kremlin.ru)

Ципрас код Путина (Фото: kremlin.ru)

Како је саопштио Путинов кабинет, наводи се у тексту РИА Новости, Путин и Ципрас су размотрили енергетску сарадњу у целини, инфраструктурне планове и пројекте, као и посебно пројекат Турски ток. Опште је познато да лидери ЕУ желе на сваки начин да саботирају даље ширење руског енергетског утицаја у Европи, па као што су саботирали Јужни ток, тако сада покушавају и Турски ток. Недавно је Европска комисија прогласила Газпром монополистичком компанијом у Европи, оптужујући их да су спречавали конкуренцију и кршили тржишна правила. Због важећих санкција ЕУ против Русије, којима се прикључила и Грчка, Ципрас би могао да се нађе на удару европских лидера, али и ЕУ закона, због отпочињања нове сарадње са Русијом. Путин је већ раније рекао да ће размотрити укидање руских санкција према Грчкој са циљем да им омогући извоз воћа на руско тржиште, истичући да су свесни да је Грчка била приморана да се прикључи санкцијама против Русије. Грчкој би пласман воћа на тржиште Русије много значио за покретање грчке привреде која је у веома сложеној ситуацији и ужасном стању.
Прочитајте још:Председништво ЛНР позвало Обаму на параду 9. мајаВулин: Међународни поредак је срушен на небу изнад Србије
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА