Најновије

ПАЈТИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Уништили смо Србију - све смо радили по међународном диктату!

БЕОГРАД - Данас је Србија не само сиромашна и незапослена, већ је драстично економски неуједначена. Вредан, напоран и стручан рад не гарантује ником да ће својој породици моћи да обезбеди пристојан живот, рекао је Бојан Пајтић, председник Демократске странке на семинару "Синдикати и политика" који је организовала Фридрих Еберт фондација.
Пајтић: Криви смо! (Фото: ЈуТјуб)

Пајтић: Криви смо! (Фото: ЈуТјуб)

Пајтић ја нагласио да део кривице за стање у којем се Србија налази сноси и Демократска странка. - Економску политику смо углавном препуштали другима. Вођена је по међународном диктату, а диктат је гласио: приватизујте, дерегулишите, либерализујте. Мислили смо да ћемо слушањем савета оних који живе у друштвима богатијим од нашег постати као они а догодило се управо супротно. Постали смо земља јефтине радне снаге која купује стране инвестиције и која прихвата погубне савете који сада гласе: обесправите раднике, претворите их у робу са кратким роком трајања, снизите им плате, пензионерима смањите пензије - оценио је Пајтић. Председник ДС је нагласио да је странка апсолутно против политике актулне власти за коју је навео да је политика која води у пропаст. -Ми смо за укидање субвенција које су финансиране од стране наших пореских обвезника. Страним и домаћим инвеститорима морамо омогућити пореске олакшице и инвестиције у инфраструктуру. О томе ће сигурно говорити господин Иван Стефановић који је творац економског програма Владе у сенци ДС - рекао је он и навео да млади одлазе, да економија нестаје пред нашим очима, и навео да штрајкови трају месецима, да пропадају школство и здравство. Пајтић је навео да је у Војводини један од параметара и услова за добијање подстицаја и то да предност имају оне фирме и компаније које у свом предузећу имају организован синдикат. -Исто је тако добар пример и вођење одговорне социјалне политике у местима где је наша организација имала одговорност. Најбољи примери су у Покрајини и у Београду, где се водило и води рачуна о најсиромашнијим грађанима, пензионерима, трудницама или особама са инвалидитетом или са сметњама у развоју - навео је председник ДС. Предстоји јако тешко време, оценио је Пајтић, у којем ће бити још лоших мера од стране Владе, стоји у саопштењу ДС-а.
Прочитајте још:СЛУЧАЈ ЋУРУВИЈА: Марковић тврди да је Ћурувијино писање било небитно!ДОЛАРИ ИЛИ НЕ – ПИТАЊЕ ЈЕ САД: Да ли Вучић очекује превише од Вашингтона!?Иво Јосиповић постао „напредњак“ – к’о Вучић и Берлускони!
-Имамо најаве о отпуштању људи из јавног сектора у јулу месецу, без јасних критеријума ко ће и на који начин бити отпуштан. Опет у време годишњих одмора, као и најаву поскупљења струје што је додатни удар на и овако осиромашено становништво - рекао је он. Председник ДС је нагласио да ће се странка одлучно борити против овакве политике и да ће бити увек отворена за све слободне синдикате који желе да се боре за права радника и који имају храбрости и снаге да стану уз ДС, као социјалдемократску организацију која представља једину релевантну и непоколебљиву опозицију. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА