Најновије

ЗАХАРОВА ОТКРИЛА: НАТО сателити наводе дронове!

МОСКВА - Ноћашњи украјински напад на објекте у руским регионима потврдио је терористичку природу кијевског режима, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Захарова (Фото: Скриншот)

Захарова (Фото: Скриншот)

"Украјински удари дроновима на цивилне циљеве још једном су потврдили терористичку природу кијевског режима", казала је Захарова на данашњем брифингу.

Захарова је нагласила да украјинске беспилотне летелице не би могле да прелете толику удаљеност без информација западних сателита.

Како је навела, украјински режим, који активно подржавају земље колективног Запада, наставља да свакодневно варварски гранатира цивилне објекте и стамбена насеља у руским регионима, укључујући и употребу касетне муниције која представља посебну опасност за цивиле.

"Поступци украјинског режима неће остати некажњени. Руске структуре за спровођење закона истражују и пажљиво документују све чињенице о гранатирању руских региона, као и њихове друге криминалне активности. Починиоци ће одговарати. Желела бих да поручим да су у заблуди сви они украјински милитанти који нападају  четврти Доњецка и других руских градова, села и искрено верују да ће злочини које су починили бити заборављени, или неће бити истражени", указала је.

Навела је да су недавно руски судови, на основу доказа које је прикупио Истражни комитет Русије, осудили један број украјинских милитаната.

Светска привреда трпи велике губитке због санкција Русији

Светска привреда и даље трпи велике губитке као резултат потпуног укидања трговинских и економских веза САД и њених сателита са Русијом, истакла је портпаролка руског Министарства спољних послова.

"Кључне међународне аналитичке структуре, укључујући ММФ и Светску банку, покушавају да скрену пажњу са чињенице да светска привреда и даље трпи велике губитке због раскида трговинских и економских веза са Русијом", казала је Захарова.

Како је нагласила, негативан утицај антируских санкција на развој глобалног економског система и даље се узима у обзир у извештајима који се објављују.

"Према ММФ-у, садашње геополитичке тензије, подстакнуте санкцијама, повећавају ризике поделе светске економије на 'квазиаутономне блокове'. Фрагментација доводи до повећања броја ограничења у трговини, посебно стратешких добара, укључујући минерале. Резултат је нестабилност цена роба, растућа инфлација, пад прихода у многим земљама и подривање колективних напора за постизање Агенде за одрживи развој 2030", додала је.

Захарова је нагласила да су међународни експерти приморани да признају да једностране санкције наносе штету, укључујући и њиховим иницијаторима, као и да ММФ и Светска банка признају да привреда већине чланица Г7 стагнира.

Прочитајте ОВДЕ како су Орбан и Вучић претили ратом

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА