Најновије

"Влада ДС правила грешке, али сада је нехуманије"

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да се у Србији не поштују принципи социјалне правде и да је то оно што брине.
Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

"Због борбе за праведније, хуманије друштво управо данас успостављамо још тешњу сарадњу са социјалдемократама целе Европе", нагласио је Бојан Пајтић на Конгресу Партије европских социјалиста у Будимпешти, саопштила је ДС. "Ми смо у владама у којима је Демократска странка учествовала имали прилике да видимо и велике грешке у процесу приватизације при коме се није водило рачуна ни о пореклу капитала ни о томе како да се обезбеде радна места" рекао је Пајтић. Међутим, према његовим речима, сада је ситуација још нехуманија и лошија. Како је рекао ДС је на својим грешкама много научила али и додао да "међутим актуелна власт није научила ништа и данас се смањују плате и пензије, повећава цена струје, продаје државно пољопривредно земљиште странцима што је потпуно неприхватљиво". Председник ДС се састао и са председником Европском парламента Мартином Шулцом, председником Партије европских социјалиста, Сергејом Станишевим, председником групе социјалдемократа у ЕП Ђанијем Пителом, као и са председницом женске организације ПЕС Зитом Гурмаи и председником Социјалдемократског савеза Македоније Зораном Заевим.
Прочитајте још:ПАКЛЕНО ЛЕТО ПРЕД СРПСКОМ ВЛАДОМ: У наредном периоду Србију очекује више критичних тачака у односима са Русијом и ЗападомВучић: Србија ће одлучити да ли идем у Сребреницу
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА