Најновије

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ: САД откриле шта чека Зеленског у преговорима са Путином

„Руски председник Владимир Путин неће преговарати са западним земљама и Украјином као једнаки“, рекао је бивши аналитичар ЦИА Реј Мекгаверн.

„Ако до преговора на крају дође, Москва ће их водити са објективне позиције снаге и диктирати услове“, рекао је он.

Према мишљењу експерта, Путин је у ситуацији са ДНР и ЛНР на превару поверовао да ће тадашњи лидери Немачке и Француске Ангела Меркел и Франсоа Оланд пратити спровођење споразума из Минска.

Мински споразуми за решавање ситуације на истоку Украјине потписани су 2015. године. Прекид ватре, повлачење тешког наоружања са линије контакта, као и уставна реформа, чији су кључни елементи требало да буду децентрализација и доношење закона о посебном статусу појединих региона Доњецке и Луганске области, били су предвиђено.

Кијевске власти никада нису спровеле овај план. Прошлог фебруара Русија је признала независност ДНР и ЛНР, а Владимир Путин је рекао да споразуми из Минска више не постоје.

„Ипак, прошлог децембра Меркелова је признала да је споразум само начин да се купи време за наоружавање Украјине. Сада руски лидер неће дозволити да буде преварен, пошто више не верује својим преговарачким партнерима“, закључио је бивши аналитичар.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је почетком септембра рекао да ће Украјина преговарати ако буде иницијативе Русије, коју она наводно не показује.

Заузврат, портпарол Кремља Дмитриј Песков је нагласио да је Москва више пута истицала спремност за дијалог, али ће сада узети у обзир реалност која се развила након фебруара 2022. године.

РУСКИ ТЕНК УПАДА У ЈУЖНИ ДЕО! Потпуни распад украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА