Најновије

ЕКСПЛОЗИЈА У РУСИЈИ: 27 погинулих, више од 100 повређених (ВИДЕО)

У пожару и експлозији на бензинској пумпи у Махачкали, главном граду руске републике Дагестан погинуло је 27, а повређено више од 100 људи, изјавио је начелник Дагестана Сергеј Меликов на састанку оперативног штаба.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

Медицинску помоћ су затражиле 102 особе. Према подацима у 06.00 сати (по московском времену) у медицинским установама је 65 особа, од којих је 11 деце, навео је он, преноси агенција РИА Новости.

Претходно је у центру за медицину у Дагестану речено да је погинуло 27 људи, а Меликов је навео да је међу погинулима троје деце.

У понедељак вече на периферији Махачкале запалио се ауто сервис, затим се ватра проширила на бензинску пумпу, након чега је одјекнула експлозија.

Први заменик министра здравља Русије Виктор Фисенко стигао је у Дагестан.

Повређени у експлозији биће превезени у московске болнице специјалним авионом Министарства за ванредне ситуације, који је већ полетео из Москве.

Истражни комитет је покренуо кривични поступак по делу 3 члана 238 Кривичног законика (пружање услуга које не испуњавају услове безбедности живота или здравља потрошача, што је проузроковало смрт два или више лица).

У Дагестану је 15. август проглашен даном жалости.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА