Најновије

КО ВЛАДА БЕОГРАДОМ: Колико је ова навијачка мапа тачна? (ФОТО)

Београд важи за један од градова у коме је неколико озбиљних навијачких група *Поред најбројнијих Делија и Гробара, ту су још навијачи Рада, ОФК-а, Земуна и Вождовца, а свака група има одређене крајеве у којима је доминантна.
Навијачка мапа Београда (Фото: Инстаграм)

Навијачка мапа Београда (Фото: Инстаграм)

У Београду има неколико озбиљних навијачких група, а свака има свој одређен кварт у коме влада и у коме поставља своја правила. Престоница Србије важи за један од најопсанијих градова Европе за стране навијаче. Често није безбедно ни навијачима београдских клубова уколико са обележјем свог тима залутају у крај којим владају друге навијачке групе. Најбројнији су навијачи вечитих ривала – Црвене звезде и Партизана. Озбиљне групе имају и навијачи Рада, Земуна, ОФК Београда и Вождовца, и сви они углавном су груписани у одређеном делу града где чине већину. Српски навијачи су на профилу на Твитеру направили мапу Београда којом показују који навијачи владају којим делом града.

Делије

Навијача Звезде, популарних Делија има највише. Они су доминантни у највећем броју Београдских крајева. Присталица црвено-белих има највише у следећим крајевима Београда: – Сењак – Бежанија – Миријево – Центар града – Лион – Доњи Дорћол – Вождовац – Звездара – Блок 21 и 25 на Новом Београду – Жарково – Церак – Мали Мокри Луг – Велики Мокри Луг

Гробари

Навијачи Партизана други су по бројности у Београду, али су груписани и у неколико крајава, који су забрањена зона за Делије и остале навијачке групе. У следећим крајевима су Гробари најдоминантнији: – Горњи Дорћол – Врачар – Нови Београд – Неколико већих блокова и крај код Фонтане – Клуђерица – Железник – Петлово брдо – Коњарник – Медаковић – Део Кумодража – Део Земуна – Део Карабурме – Борча

Јунајтед форс

Навијачи Рада најбројнији су на Бањици, где је, може се рећи опасно играње са животом уколико шетате у обележјима Црвене звезде, Партизана или неких других клубова. Популарни Јунајтед Форси су крај код свог стадиона украсили бројним графитима у бојама свог клуба и групе. Поред Бањице, Радоваца има и на Видиковцу, делу Кумодража, Јајинцима, али и у неким деловима у центру Београда или на Новом Београду, али су ту у мањим групама.

Плава унија

Навијачи ОФК Београда груписани су на Карабурми, где и игра њихов клуб. Читав крај око Омладинског стадиона је у графитима Плаве уније. После урушавања свог стадиона, покренули су акцију за спас Омладинског стадиона на Карабурми, и према најавама градских власти, ускоро би требало да буде започета реконструкција.

Таурунум Бојс

Навијачи Земуна доминирају у том делу града. Веома су креативни и на трибини, али и када је у питању цртање графита, па су у свом крају обележили територију лепим навијачким графитима. После неколико година таворења у нижим лигама, Земун је коначно успео да се пласира у ПЛС, други по реду ранг у Србији, што је на улицама Земуна пропраћено великим слављем навијача.

Инвалиди

Навијача Вождовца највише има у истоименом крају, где су груписани углавном у крају код свог стадиона. Ево и читаве мапе, процените сами колико је релевантна и тачна.
Прочитајте још:Ђоковић јуриша на ВимблдонФИФА се сели у Холивуд – Афлек и Дејмон спремају филм о корупционашком скандалу!КО ТО КАЖЕ КО ТО ЛАЖЕ: Србија има највише олимпијских виза за Рио на свету!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА