Најновије

Чорба од тиквица

Тиквице су веома употребљиво поврће које можемо да искористимо у више јела, као прилог у виду крокета и похованих, као главно јело у разним мусакама, у варивима и чорбама. Освежавајуће и брзо се спремају.
Чорба од тиквица (Фото: domacirecepti.net)

Чорба од тиквица (Фото: domacirecepti.net)

Састојци: 2 тиквице средње величине 1 главица црног лука 50 мл уља 1 кашика сувог зачина 1,2 л воде + 100 мл 2 чена белог лука 1 кашика брашна 1 јаје 100 мл павлаке Припрема: Исецкати главицу лука, па са уљем и мало воде продинстати. Тиквице очистити и исецкати на коцкице, ако узмете једну велику онда извадите семе, а ако су мале онда није потребно. Када се лук издинстао додајте тиквице, налијте воду и додајте суви зачин. Оставите све да се кува. Можда вам изгледа да је воде превише, али у току кувања ће она испарити. Када су тиквице омекшале, исецкајте што ситније бели лук па додајте. Умутите брашно са оних 100мл воде и истресите, али прво склоните са ватре шерпу, па онда умешајте. Вратите на ватру па умутите јаје са павлаком и истресите уз мешање. Угасите ватру па оставите уз повремено мешање да све заједно још мало крчка. Пред послужење поспите першуновим листом. Пријатно.
Прочитајте још:Њоке са парадајзом и моцарела сиромТелетина у сосу од мајчине душице
Извор: domacirecepti.net
Бонус видео

Иван Ивановић: "Вучић је велеиздајник који ради на стварању Велике Албаније"!

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube