Најновије

Имала је преко 80 година и ниједну седу! Тајна је у овом напитку (РЕЦЕПТ) (ВИДЕО)

Доласком лепих сунчаних дана наступа идеално време за чишћење организма од токсина. Међу најбољим начинима за то је кура с једним од најснажнијих средстава за детоксикацију – пшеничном травом, односно младом пшеницом.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Пшенична трава делује попут чисте сунчеве енергије, а 7,5 грама има једнаку нутритивну вредност као и 175 грама шаргарепе, салате или целера. Њене способности чишћења организма биле су познате још у доба фараона. Данас, када се свакодневно суочавамо са стресом, загађеном околином, штетним зрачењима и нездравом храном, њено детоксикацијско деловање је важније него икад. Ако се осећате уморно и тешко и стално сте деконцентрисани, чишћење организма пшеничном травом вам може помоћи да повратите енергију и побољшате здравље.

Знакови да вам је потребна детоксикација:

главобоља алергија проблеми с кожом задах и непријатан мирис тела лоша пробава надутост и гасови гојење или прекомерно мршављење затвор умор, лоша концентрација, слабо памћење депресија превремено старење

Добробити пшеничне траве

Пшенична трава садржи преко 100 елемената потребних човеку, међу којима су есенцијалне масне киселине, важни ензими и антиоксиданси. Један од важнијих елемената је хлорофил, на којег отпада око 70 одсто састава пшеничне траве. Хлорофил је важан за избацивање отрова и тешких метала из тела. Ту су и витамини А, Б, Б17, Ц, Е, Ф и К, те минерали калијум, гвожђе, магнезијум и калцијум. Пшеницна трава повећава број црвених крвних зрнаца, чисти крв и друге органе и стимулише метаболизам. Због високог удела хлорофила обогаћује крв кисеоником. Ефикасно чисти јетру и неутралише токсине. Подстиче рад штитне жлезде и смањује киселост организма.

Сок од пшеничне траве враћа боју седим власима

Редовно конзумирање свежег сока младе пшеничне траве пружа нам многе предности, а једна од њих је и та да може успорити раст седих власи и вратити седој коси њену природну боју! Испијање сокова од младих зелених житарица прва је промовисала др Ен Вигмор. Она је детаљно истражила лековита својства сока од младе пшенице и развила је и детаљно описала процес узгоја младе пшенице у плитким посудама код куће или на било ком месту. Измислила је и јефтин соковник за младу пшеницу како би тај животни еликсир учинила доступним сваком. Са 82 године др Вигмор није имала ниједну седу влас! То је било толико невероватно да су је студенти замолили да им допусти да проуче њену косу у лабораторији. Тест је показао да је то била њена природна боја! Сок од пшеничне траве је уједно и одличан чистач крви и помаже у подмлађивању и регенерацији наше коже. Због високог удела хлорофила, као и аминокиселина, минерала, витамина и ензима пшенична трава омогућава широк спектар здравствених користи и лековитих предности. Почните са количином од 30 мл сока на дан, коју постепено можете повећати до 30 мл двапут дневно.

Ево како да узгајите пшеничну траву:

1. Потопите семенке пшенице 8-12 сати. 2. Семенке оставите у стакленој тегли и током наредна 24 сата исперите их три пута. 3. Када се почне назирати клијање, посадите семенке на врх земље. Однос нека буде један део тресета према три дела земље. 4. Залијте посађену пшеницу и покријте теглу током прва три дана, да се не исуши. Током тих дана добро залијте пшеницу ујутро, а увече је попрскајте водом. 5. Четврти дан откријте теглу, нека семенке буду на индиректном светлу. 6. Идеална температура за раст пшенице и избегавање плесни је 21 степен до 26 степени. Ако се појави буђ, узгајите нову пшеничну траву. 7. Пшеницну траву можете сећи када нарасте око 20 центиметара. Два дана пре сечења изнесите је на сунце да би дошло до синтезе хлорофила. 8. За нову туру, користите ново семе и земљу. 9. Сок од пшеничне траве можете исцедити помоћу соковника или је самлети у блендеру уз додатак воде.

Шејк од пшеничне траве:

Измиксујте у блендеру следеће састојке: 30 мл сока пшеничне траве кашику исецкане менте шољицу ананаса шољицу сока од поморанџе пола шоље сока од лимуна кашичицу меда 2/3 шољице леда
Прочитајте још:Пијете два газирана пића на дан? Ево шта вам се може деситиБУДИТЕ ПАЖЉИВИ: Ове намирнице су здраве, али ипак гоје
Извор: Атма

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА