Најновије

Алжир - прва земља која је купила руски С-400?

Алжирски војни блог „Сикрет дифа 3“ објавио је прву фотографију новог система противваздушне одбране оружаних снага, који препознатог као руски ракетни систем С-400.
С-400 Тријумф (Фото: ASusairpower.net)

С-400 Тријумф (Фото: ASusairpower.net)

Аутор блога саопштава да је уговор о испоруци С-400 Алжиру био потписан пре годину дана. Као потврдa наводи се фотографија возилa БАЗ-64022 са церадом испод које се налазе лансирни прикључци. Тврди се да је фотографија снимљена у пролеће 2015. године, током тестирања испорученог оружја. Количина испоруке, према речима аутора, износи 3-4 пука (6-8 дивизиона са 8 лансирних прикључака у сваком). Како наводи руски војни блог bmpd, од 2003. године у састав војних снага Алжира ушла су три пука модернизованог противваздушног ракетног система С-300 ПМУ-2. Они покривају практично читав север Алжира, границу са Мароком и обалу. Према мишљењу аутора овог блога, испорука С-400 неће само ојачати ПВО земље, већ ће дати додатне могућности за лоцирање циљева на великој удаљености. У случају да испорука буде потврђена, Алжир ће постати први инострани купац система С-400. Последњих неколико година било је говора да ће Кина постати први увозник овог система. У овом тренутку, систем С-400 налази се у саставу Ратног ваздухопловства Русије.
Прочитајте још:„У Украјини се спрема нови Мајдан“ЗАУСТАВИТИ КИНУ: Јапан усвојио нову одбрамбену доктринуСАМО ОШТРО: Потенцијалне џихадисте затварати у логоре као нацисте
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА