Најновије

ЕРДОГАН ДОЗВОЛИО: Амерички авиони нападају ИД из Турске

После скоро годину дана убеђивања, Турска је пристала да се укључи у међународну коалицију за борбу против Исламске државе.
Ердоган(Фото: kremlin.ru)

Ердоган(Фото: kremlin.ru)

Званична Анкара је након вишемесечних преговора донела одлуку да дозволи америчкој војсци да користи НАТО базу Инџирлик. Такве информације је пренео амерички “Вол стрит журнал“, позивајући се на безбедносне изворе који имају сазнања из врха америчке власти. Према договору који су постигли председници САД и Турске Барак Обама и Реџеп Тајип Ердоган, америчке снаге ће користити базу која се налази недалеко од границе са Сиријом за полетање авиона и беспилотних летелица. Турска се на овакав поступак одлучила после терористичког напада у граду Суручу, као и након атака исламских екстремиста из редова Исламске државе на турске војнике на граници Турске и Сирије. Према писањима турских медија, најмање петорица џихадиста су покушали да пређу из Сирије у Турску, а у размени ватре је страдао један турски војник.
Прочитајте још:Русија спрема реципрочне мере због замрзавања имовинеПЛАВА ГРОБНИЦА: 40 миграната нестало у моруУкрајински „невидљиви“ танкер пао у руке Руса
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА