Најновије

ВЕЛИКА ОТПУШТАЊА ПРАТЕ МАЛЕ ОТПРЕМНИНЕ: 200 евра по години стажа, и то само код последњег послодавца!

Запослени у јавној управи који у овој години остане без посла добиће отпремнину у висини од 200 евра по години стажа оствареног само у институцији у којој тренутно ради.
Кори Удовички (Фото: Јутјуб)

Кори Удовички (Фото: Јутјуб)

- Још није донет програм за решавање вишка запослених у јавној управи за ову годину, али је издвојених 5,5 милијарди динара за отпремнине вишкова и запослених који одлазе у пензију у 2015. израчунат на бази процене да ће сваки запослени добити динарску противредност 200 евра по години стажа - кажу у Влади Србије. Они који буду проглашени за вишак у јавној управи могу да рачунају да ће им се, сходно новим одредбама Закона о раду, као основица за обрачун стажа рачунати само године проведене код актуелног послодавца. - Постоје одређене дилеме како решити случајеве људи који, рецимо, имају мало година до пензије. За њих се тек тражи решење - откривају у Немањиној. Иначе, исти износ отпремнина ове године добијају и они који се пријаве за социјални програм у некој од фирми у реструктурирању. Прошле године добијало се нешто више, тачније 300 евра. Влада би, како је потврђено, до петка требало да расправља о предлогу закона којим би се потврдио коначни број људи који у овој години морају да напусте јавну управу. Засад је усаглашен план за одлазак уз отпремнине до краја године за близу 6.000 људи. Министри здравља и просвете Златибор Лончар и Срђан Вербић, у чијим ресорима треба да буде подељено највише отказа, ни јуче нису желели да одговоре на питање да ли су своје планове усагласили са проценама потпредседнице Владе Кори Удовички.
Прочитајте још:ОТКАЗИ У ЗДРАВСТВУ: Кори Удовички инсистира на великом отпуштању, Лончар против!ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Отпушта се 9000 људи, на удару здравство, просвета и судство!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА