Најновије

"АФЕРА ПИРАНСКИ ЗАЛИВ": Арбитражни суд жели што пре да саслуша Хрватску и Словенију

Стални арбитражни суд жели што пре да саслуша и Хрватску и Словенију у вези са хрватским захтевом да поступак арбитраже са Словенијом буде одмах обустављен, саопштио је тај суд и позвао обе стране да у међувремену не погоршавају ситуацију.
Пирански залив (Фото: Википедија)

Пирански залив (Фото: Википедија)

У вези с хрватским писмом од 24. јула у којем Загреб каже да је цео процес контаминиран и тражи од суда да обустави поступак, "суд ће што пре саслушати обе стране, а датум за то ће бити одређен идућих дана", наводи се у саопштењу суда, пренела је Хина. Словенија је именовала Ронија Абрахама за новога судију у Арбитражном суду, пошто је претходни поднео оставку кад је ухваћен у недопуштеним телефонским разговорима о арбитражи са словеначком дипломатском службеницом, због чега је Хрватска довела у питање и цели арбитражни поступак. Хрватски сабор одлучује о иступању Хрватске из арбитражног споразума са Словенијом. На ванредној седници сазваној на владин захтев расправљаће се о новонасталим околностима везаним за спровођење Споразума о арбитражи између влада Хрватске и Словеније о Пиранском заливу. Хрватске парламентарне странке јединствене су у ставу да Хрватска мора изаћи из арбитраже. Словеначки премијер Миро Церар изјавио је у понедељак да Хрватска не може у складу с међународним правилима изаћи из арбитраже о граници са Словенијом и да је то прошле недеље закључио и арбитражни суд који је Словенији наложио именовање новог националног судије у арбитражи, те да су из Хага навели да ће се арбитража наставити.
Прочитајте још:ХОРОР: Пронађена беживотна тела мајке и синаХРВАТ ПОПЉУВАО ЕУ: „Од свих вас 27, ко нама нуди помоћ??? – Русија! Алооо Русија!!!“МЕДВЕДЕВ ЗАБРИНУТ: Шпијунска афера може да закомпликује ситуацију на Балкану
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА