Најновије

Пајтић не верује у повећање плата и пензија

БЕОГРАД - Данашња најава премијера Александра Вучића да ће у августу започети спровођење плана о повећању плата и пензија само говори о потреби лидера Српске напредне странке да се једино брине за рејтинг странке, док, истовремено, својим одлукама замајава јавност и продубљује социјалне разлике и неједнакост међу грађанима Србије, стоји у новом саопштењу ДС-а, док је СНС одговорио на исто да "што је народу боље, то је ДС-у горе".
Бојан Пајтић на семинару фондације Фридрих Ебарт (Фото: ЈуТјуб)

Бојан Пајтић на семинару фондације Фридрих Ебарт (Фото: ЈуТјуб)

Вучић је најаву да ће око 350.000 људи имати значајно повећање плата на конференцији за новинаре објаснио тврдњом да плате и пензије које буду повећаване неће бити враћене на ниво на којем су биле пре него што је он као премијер одлучио да запосленима и пензионерима одузме десет одсто плате. Наглашавамо да је, уколико га буде, реч о делимичном враћању плата и пензија на ниво нижи од ранијег, те да нема речи о повећању плата и пензија, поручују из Демократске странке. Демократска странка се радује да је премијер послушао наше захтеве да не може узимати примања пензионерима, просветним и здравственим радницима, војсци и полицији и социјалним радницима, али не подржава то што делимичним враћањем плата прави неједнакост међу грађанима кршећи њихова загарантована права. Подсећамо да, иако у Скупштини Србије владајућа коалиција са Вучићем на челу доноси закон који ће омогућити отпуштање запослених управо у областима у којима најављује враћање плата, истој тој коалицији ниједног тренутка не пада на памет да отпусти 50.000 страначких кадрова које су запослили у јавним предузећима и осталим државним институцијама, кажу у ДС-у. Демократска странка и њихов лидер Боjан Паjтић по ко зна коjи пут су показали да им смета сваки успех Србиjе и да се отворено противе оздрављењу економиjе државе, повећању пензиjа и плата и бољем животу грађана, саопштила jе Српска напредна странка. "Jош jедном се показало тачно начело да што jе боље грађанима, то jе горе Демократскоj странци и обрнуто", наводи СНС коментаришући оптужбе демократа да премиjер Aлександар Вучић наjављуjе повећање плата и пензиjа само због реjтинга своjе странке.
Прочитајте још:ПУЦАЈУ ДВЕРИ: Глишић и Обрадовић у сукобу…УНЕСКО И ШИПТАРИ: Сасвим је могуће да Србији отму манастире!
Напредњаци наводе да ДС, коjа jе наjодговорниjа за систематско пљачкање и пропадање државе, страначко запошљавање, отпуштање радника и уништавање предузећа, не може да се помири са чињеницом да рад и домаћинска политика Владе Србиjе, на челу с Вучићем, даjу резултате. "Просветари, полицаjци, просветни и здравствени радници, пензионери и сви други грађани Србиjе одлично су, на своjоj кожи, могли да осете колико се ДС бринула о њима, што су jасно показали и што показуjу на сваким изборима", наводи СНС. Напредњацима jе, наводе, веома жао што демократе нису у стању да сакриjу завист због добрих резултата коjе постиже Влада Србиjе и што им ни наjмање ниjе стало до добробити грађана. Извор: Правда / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА