Најновије

БРИСЕЛСКИ ИДИОТИ: Европска комисија се обратила Русији, а погледајте зашто!

БРИСЕЛ - Европска комисија је упутила јавни допис руским властима у којем апелују да "Русија призна евроинтеграције Украјине њеним сувереним избором".
Европска Унија (Фото: Pixabay)

Европска Унија (Фото: Pixabay)

Украјина је потписала споразум о зони слободне трговине са Европском Унијом и он на снагу ступа 1. јануара 2016. године. "Русија је дужна да не кочи тај процес." - наводи се у саопштењу Европске комисије. Решење о зони слободне трговине и односима са Европском Унијом је било суверени избор Украјине, друге земље не смеју да се мешају у то, поручују из Европске комисије. Европска комисија је наводно овај допис упутила Москви због тога што је Русија проширила листу производа који не смеју да се увозе из Украјине на руско тржиште. ЕК у том смислу жели да представи руске санкције "агресијом на Украјину", а чињенице су сасвим другачије. Русија је Украјини увела контра-санкције, јер се Украјина прикључила пакету санкција које Запад уводи Русији. Грађани ЕУ, по свему судећи, добро треба да размисле ко их води, јер је овакав циркус од политике, благо речено, идиотизам, потпуно неуважавање интереса грађана Европске Уније и енциклопедијски пример политичке неодговорности и играња са животима људи.
Прочитајте још:Америка шаље „старе“ авионе за борбу са РусијомДОНБАС: За последњих 24 часа извршено 65 удара на ДНР
Москва је раније упозоравала Кијев да ће зона слободне трговине са ЕУ повући последице у односу на положај Украјине на тржишту Евроазијског савеза, али далеко од тога да је реч о агресији или осветничким економским потезима. Реч је о реалним економским процесима заштите интереса чланица Евроазијског економског савеза. Најновији пакет санкција које је Москва увела Украјини сигурно нису засноване на окретању Кијева ка ЕУ, него на чињеници да је Кијев увео санкције Русији. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА