Најновије

ВЕСИЋ НАЈАВИО: Завршава се споменик Милици Ракић!

Споменик девојчици Милици Ракић на Ташмајдану, који се поново подиже на инцијативу премијера Србије Александра Вучића, биће постављен до краја септембра, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.
Симбол страдања (Фото: ЈуТјуб)

Симбол страдања (Фото: ЈуТјуб)

Весић је са градским секретаром за финансије Слободаном Милосављевићем посетио компанију "Ливница Јеремић", којој се захвалио на одлуци да изради споменик девојчици која је страдала током НАТО бомбародовања Србије 1999. године, а који су уништили вандали. - Данас смо били у прилици да се уверимо да израда калупа за споменик Милици Ракић напредује добро и да ће Ливница Јеремић излити споменик до 15. септембра. На срамоту свих нас, овај споменик убијеној девојчици, који је постављен пре 15 година, два пута су уништавали и крали вандали - рекао је Весић, преноси Беоинфо. Додао је да ће споменик са епитафом "Били смо само деца" у оквиру кога се налази фигура Милице Ракић, девојчице убијене у НАТО бомбардовању, бити покривен камерама, а да ће сама биста, према договору са "Ливницом", имати уграђен алармни систем. - Као грађанина Београда срамота ме је зато што споменик убијеној девојчици морамо да штитимо камерама и алармним системом, али нажалост добро организованим криминалним групама које уништавају споменике ништа није свето и ничега се не плаше, нити стиде- рекао је Весић. Весић је навео и да је постигнут договор да "Ливница Јеремић" учествује донацијом у изради споменика српском писцу Бориславу Пекићу који треба да буде постављен на реновираном Цветном тргу. Весић је прецизирао да ће реновирање Цветног трга бити завршено 10. октобра, а да ће одмах потом бити постављен споменик једном од најзначајнијих српских писаца. Додао је да је лично поносан зато што ће се Београд и Врачар на тај начин одужити једном од наших најзначајнијих писаца у двадесетом веку и зато што ће споменик подсећати будуће генерације шта је овај писац значио за српску културу. Са "Ливницом Јеремић" је договорено и да, у сарадњи и према условима Завода за заштиту споменика културе града Београда, учествује у одржавању споменика вожду Карађорђу испред храма Светог Саве на Врачару.
Прочитајте још:Вече борилачких спортова у ОбреновцуГрађани Младеновца не желе центар за азиланте на својој територијиУ Београду поскупљује вода
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА