Најновије

(ИНТЕРВЈУ) Иван Ивановић - аутор књиге која је најавила распад Двери

АРАНЕЂЛОВАЦ - Председник Покрета Наши Иван Ивановић, аутор књиге "Како сам постао државни непријатељ", каже да је у својој књизи фактички предвидео распад Двери када је њихове лидере описао као људе вођене личним материјалним интересима.
Иван Ивановић - не воли говор мржње против Срба (Фото: СНП Наши)

Иван Ивановић - не воли говор мржње против Срба (Фото: СНП Наши)

Распад Покрета "Двери" поново је актуелизовао књигу "Како сам постао државни непријатељ" где је Ивановић детаљно описивао разне ситуације у којима су учествовали Бошко Обрадовић и Владан Глишић, који се сада боре за превласт у Дверима. - За мене сукоб у Дверима није ништа ново нити неочекивано. У књизи сам уз бројне догађаје, описао и наш однос, али и мој лични са Дверима и људима који их представљају - каже Ивановић за Правду. Многи активисти Двери су вас нападали због књиге, да ли се сада нешто променило? У књизи сам јасно и без калкулисања описао бројне догађаје и сарадњу са Дверима, и како су током година одступали од идеје за коју се се залагали и којој и сада причају. А то је саборност и Светосавље. У суштини то је била само мантра за привлачење људи, које се њени идеолози нису држали.   У књизи сте тврдили да су Вас лично, а и српске националисте Двери продале и издале. Како на то гледате сада? Као што сам написао раније, и сада остајем при томе. Двери су од једне организације која је имала потенцијал за преображај Србије, себе свеле на уско интересну групу. А то је резултат константне трговине и недоследности. Попут оне када су дан раније изашли на протесте поводом геј параде, или када су позивали људе на протесте пошто су им покрадени гласови, да би се затим повукли. Зашто мислите да је то тако? Пре свега недостатак храбрости да се спроведе са речи у дело оно о чему говори, али оно што је пресудно то је свакако новац. Изгледа да је појединцима из старешинства, о којима пишем у својој књизи пречи био лагодан живот, него да се идеје спроведу у дело. Лакше је било да се остане само на причи, него да се за њих бори на улици и иде по затворима. Значи распад Двери је био очекиван? За мене да. У својој књизи сам детаљно описао однос водећих фигура покрета према осталим родољубима, покрету "Наши", па и мени лично. И оно што могу да потврдим ничег братског ту није било. Све је био сам класичан интерес. Тако да никога не треба да чуди овај сукоб између Глишића и Обрадовића, јер је то производ односа који су гајили свих ових година. Лични интерес је тај који је пречи од свега. Ко прочита књигу, моћи ће и сам да се увери о чему говорим.
Прочитајте још:(ЕКСКЛУЗИВНО) Они су осуђени у Србији јер су штитили народ НоворусијеСрпска лига помогла студентима да добију стипендију Руске федерације
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА