Најновије

ПЛАКАТИ У ЗАГРЕБУ: Улица параде облепљена именима српских села

ЗАГРЕБ - У Вуковарској улици у Загребу којом ће се сутра кретати војна парада осванули су плакати са именима села из којих је протерано српско становништво. Уз називе места, на плакатима, између осталог, пише да је реч о групи грађана која се противи овогодишњем начину обележавања 20. годишњице војно-полицијске акције "Олуја", током које је више од 220.000 људи протерано, а готово две хиљаде убијено или нестало.
Вуковарска улица у Загребу (Фото: Твитер)

Вуковарска улица у Загребу (Фото: Твитер)

"Морамо јавно рећи да је, између осталога, Хрватска захваљујући 'Олуји' постала етнички готово у потпуности 'чиста' земља, односно да је захваљујући војно-полицијској акцији удео популације Срба у Хрватској пао са девет на испод три одсто", наводи се на плакатима. Време је, додаје се, да се томе стане на крај и да се у први план стави човек, а не оружје које је намењено његовом уништењу. "Желимо да упозоримо да прослава победе у војно-полицијској акцији не може бити потпуна, односно не може допринети даљњој изградњи мира и смањењу међудржавних и међунационалних тензија без признања страдања српског становништва у Хрватској", пише, између осталог. Подсећамо, у Загребу су у суботу ујутро освануле и поруке против војне параде која ће бити одржана сутра поводом обележавања 20. годишњице од Олује.
Прочитајте још:Рудан: Након „Олује“ рођено је чудовиште које се данас зове ХрватскаХРВАТИ ТЕРАЈУ СРБЕ ДА СЛАВЕ ЗЛОЧИНАЧКУ ОЛУЈУ: Ставите шаховнице на куће!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА