Најновије

Патријарх Иринеј: Многи би хтели да одвоје Србију од Русије, али неће моћи

Патријарх српски Иринеј, који је у Руској цркви у Сан Франциску одликован Орденом Светог Јована Шангајског, истакао је да су руски и српски народ два једнокрвна народа и да је немогуће одвојити Србију од Русије.
Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

- То је тако било у прошлости. Хвала Богу, тако је и данас - истакао је патријарх, који се налази у вишедневној посети епархијама Српске православне цркве у Америци и Канади. Обраћајући се окупљенима, он је упозорио да би многи желели да разоре то православно братство и да одвоје Србију од Русије, али да то није могуће, саопштила је СПЦ. - Ми смо били и остали два братска народа - рекао је патријарх Иринеј. Он је додао да Срби никада не могу заборавити велико дело руског цара Николаја, који је у Првом светском рату дао ултиматум западним савезницима да помогну српском народу који је трпео голготу у Албанији. Патријарх је подсетио и да су СПЦ и држава после Октобарске револуције у Русији примили елиту руског народа. - Уверен сам да ће та љубав и пријатељство и остати - додао је патијарх. Њему ће 11. септембра на Академији Светог Владимира у Њујорку бити уручен почасни докторат из богословских наука.
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ВЕЖБЕ „СЛОВЕНСКО БРАТСТВО“: Овако рокају Срби, Руси и БелорусиЗукорлић гради највећу џамију у Европи
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА