Најновије

ХИТЛЕР ЈЕ БИО ЗАВИСНИК ОД ХЕРОИНА: Његов лекар тврди да је цела немачка војска била на дрогама!

Адолф Хитлер је током Другог светског рата узимао хероин, док су се његове трупе у то време дрогирале такозваним первитином, који је био претеча метамфетамина. “The Total Rush; Drugs in the Third Reich” књига Нормана Олера открива да су лидери Трећег Рајха били на озбиљним стимулансима.
Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

Адолф Хитлер (фото: Јутјуб)

Олер је имао приступ белешкама др Теодора Морела, који је лечио Хитлера и његове људе. До периода када је Немачка освојила Француску у мају 1940. више од 35 милиона војника и бирократа свакодневно је узимало разне пилуле. Извештаји Вермахта показали су да је око 200 милиона пилула первитина набављено за трупе између 1939. и 1945. а истраживања Немачке асоцијације лекара показало је да су нацисти развили овај стимуланс на бази кокаина тако што су га тестирали на заробљеницима у концентрационим логорима. – Човек по имену др Фриц Хаусхилд, некадашњи главни фармаколог Темлера, био је човек који је стајао иза производња. Био је то метамфетамин који се могао узимати без рецепта и милиони су га користили – каже Олер, који је три године истраживао ову тематику за потребе књиге. – То је било друштвено прихватљиво. Правиле су се чак и чоколаде са метамфетамином, како би женама лакше падали напорни кућни послови. Успех Блицкрига може се приписати чињеници да се никоме у немачким трупама није спавало. Первитин је проглашен за нелегалну супстанцу 1941. али су га војници и даље узимали, показала су Олерова истраживања. Ото Ранке, војни лекар и директор Института за општу физиологију на Берлинској академији војне медицине, стајао је иза растурања первитина. Он је открио да ова дрога појачава самопоуздање и изоштрава чула. На Источном фронту где су се водиле најжешће битке у суровим условима, лекари су војницима давали первитин, како би истрпели ниске температуре и подигли им морал. Ипак, они су били релативно присебни, у односу на свог лидера. Хитлер је узимао 82 различите врсте лекова, укључујући и примитивну “вијагру”, хероин, морфијум. Др Морел му је Хитлеру чак убризгавао тестостерон и коктел направљен од сперме и излучевина простате младих бикова. Од еукодала, претече хероина, Хитлер је био завистан, а највише га је узимао у јесен 1944. - Користио је ту јаку дрогу која га је чинила еуфоричним, чак и кад стварност није била уопште светла. Генерали су га упорно упозоравали да морају да промене тактике, да окончају рат, али он то није желео да чује. Тражио је од др Морела да му даје лекове, који су чинили да се осећа непобедивим у безизлазној ситуацији – каже Олер. Према његовим открићима, Хитлер је имао ужасну фобију од рака, патио је од високог крвног притиска, грчева у стомаку, главобоља, а неколико пута уклањани су му полипи са гласних жица. Такође, патио је од надимања и узимао огромне количине лекова за регулисање овог проблема, који су имали мале количине стрихнина, састојка отрова за пацове. Др Морела су заробили Американци, а умро је од туберкулозе у логору 1949. Др Питер Мастерсон, историчар који је проучавао Морела за потребе америчке Владе након рата, каже да је то човек који је издао медицинску етику. – Ипак, на неки чудан начин, можда Савезници могу да захвале баш њему што је Адолфа Хитлера претворио у сломљену љуштуру зависну од дроге, која није била у стању да одлучује о рату – написао је он.
Прочитајте још:ДА ТИ СЕ ЗГАДИ ЖИВОТ: Неће вам бити добро кад видите шта се њему шета по глави! (ВИДЕО)ОВА МИСТЕРИЈА ЈЕ СТАРА 2500 ГОДИНА: Ево зашто никада неће бити решена!
Извор: telegraf.rs/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА