Најновије

Расмусен хушка рат: НАТО алијанса ће војно поразити Русију

МОСКВА - Бивши генерални секретар НАТО алијансе, Андерс Фог Расмусен, изјавио је да би у случају да Русија нападне балтичке земље попут Латвије, Литваније и Естоније, НАТО алијанса пружила адекватан одговор и одбранила своје балтичке савезнике, пишу руски медији.
Андерс Фог Расмусен (Фото: ЈуТјуб)

Андерс Фог Расмусен (Фото: ЈуТјуб)

"Постоји пет тачака устава НАТО алијансе које гарантују војну одбрану тих земаља. Чланице НАТО алијансе на Балтику имају право да затраже војну помоћ." - каже Расмусен. Подсећамо, Латвија, Литванија и Естонија су пре пар месеци упутиле заједничко писмо НАТО алијанси у којој су изразили страх од могуће руске агресије. Овакве изјаве Расмусена нису ништа друго до наставак пропаганде у којој се Русија означава као агресор. Реално, за Руску Федерацију балтичке земље у војном смислу не постоје, јер је реч о малим територијама са малом популацијом у којима војска готово да ни не постоји. У политичком смислу, ствар је готово идентична, Русија нема никакав стратешки интерес или везаност за ове територије, јер и војно и економски потпуно доминира балтичким простором. Креирањем непостојећих тензија на Балтику, НАТО алијанса ствара изговор за приближавање границама Руске Федерације.
Прочитајте још:Евроазијски Савез уводи електронске жигове – микрочипови као заштита!НАТО ПРЕВАРАНТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Подметнули ми – нисам хтео да учествујем у споту!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА