Најновије

"У Републици Српској следи ватрено пролеће"!

Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић рекао је да очекује од бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића да направи први корак како би се решила политичка криза у БиХ.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

Додик није свемогућ

Када је реч о Републици Српској, Иванић је, гостујући на БН ТВ, истакао да се боји да у Српској следи ватрено социјално пролеће.
- Могло би бити врло ватрено. Неколико разлога је за то. Споразум са ММФ-ом шкрипи. Владе Републике Српске и ФБиХ нису се договориле ни око расподеле акциза, односно, чујем да су се пре неки дан договорили, али бојим се да је сада већ мало касно. Могло би доћи до тога да нема транше, а ми и сада са овим приливима имамо кашњења - рекао је Иванић.
Он је мишљења да РС чека тешко време и да ће многи буџетски корисници бити у великим проблемима.
- То што је штрајк железничара прекинут Додиковим обећањем може лепо да делује на први поглед. Али све ће више бити оних који ће тражити своја права, а онда ће председник све чешће морати да обећава. Пошто новца нема, то би могло да се сконцентрише као проблем само на једну страну - на председника. Они који праве амбијент да је председник свемогућ, полако припремају терен да је он и одговоран за све, а то пре свега, за њега није добро - сматра Иванић. Извор: nezavisne.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА