Најновије

Од сада можете да купите држављанство у САД

САД- Под окриљем федералног програма, странци који инвестирају 500 000 долара или више, у пројекте који ће запослити 10 или више људи, могу се пријавити за зелену карту, тј. држављанство или боравишну дозволу у САД.

Амерички пасош (Фото: americancitizenship.me )

Амерички пасош (Фото: americancitizenship.me )

Програмом је предвиђено одобравање дозволе или држављанства за 2 до 2,5 године, што је вишеструко краће него иначе.

Програм ЕБ-5 који ово омогућава отпочео је 1990, када је економија САД била у паду и тада су дошли на идеју да купце некретнина или стране инвеститоре и њихове породице награде дозволом да живе и раде у САД. ''Пре две или три године, влада Америке је креирала структуру која је омогућавала да се овај програм реализује'' каже Дејвид Финкелстин, шеф администрације Америчке емиграционе службе. Популарност програма је скочила, у фискалној 2010. 1889 виза је додељено заинтересованим инвеститорима, а до фискалне 2013 она је надмашила сва очекивања и скочила за 354 процената, на 8,564 подељених виза за инвеститоре, према подацима владе. Прошле године,  у августу, пре краја фискалне године, достигли су цифру од 10 000 подељених виза. Овај програм доноси Америци преко 200 милиона евра годишње, само у држави Њујорк, што чини 19% инвестиција у том програму, нешто мање него у Калифорнији која предњачи за 3%. То је велико повећање наспрам прошлих година- наводи Њујорк тајмс.
Прочитајте још: НА КОЛЕНИМА: Македонци предали доушничку мрежу у руке шиптарских терориста! Отворени нацизам: Колинда обележила годишњицу смрти усташа у Блајбургу!На ивици рата: Сукоб турских и сиријске летелице!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА