Најновије

Мале тајне великих кувара: Ово је тајни састојак који кромпир пире чини савршено кремастим и укусним

Грудвице у кромпир пиреу? Звучи познато? Професионални кувари овај проблем немају. У чему је тајна? У посебном састојку који кромпир пире чини глатким, али и још укуснијим.
Кромпир пире (Фото: Pixabay)

Кромпир пире (Фото: Pixabay)

Реч је у крем сиру. Овај састојак многи не стављају у кромпир пире, али када једном пробате, сигурно ћете омиљени прилог јелу спремати на овај начин. Потребно је 2 килограма кромпира, 2 кашичице соли, 3 кашике маслаца, 1/2 шоље крем сира, 1/2 шоље млека, со и бибер. Огулите кромпир и исеците га на коцкице. Ставите кромпир у лонац и прелијте га водом. Додајте со и добро промешајте. Кувајте га 15 до 20 минута, док вода не прокључа или док кромпир не омекша толико да може да се прободе виљушком. Оцедите кромпир и вратите у шерпу. Додајте маслац, крем сир, млеко и мешајте миксером док се смеса не постане глатка. По жељи додајте со и бибер.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА