Најновије

БРИТАНСКИ НОВИНАР ОТКРИЋЕМ ШОКИРАО СВЕТ: Сорош организује сеобу народа!?

ГРЧКА - На обали грчког острва Лезбос — међу напуштеним стварима које су избеглице, пристигле на ово острво оставиле за собом — репортер британског ТВ канала Скај њуз, Џонатан Семјуелс, пронашао је и књижицу написану на арапском под насловом „Емигрантски водич“.
Џорџ Сорош (Фото: ЈуТјуб)

Џорџ Сорош (Фото: ЈуТјуб)

Репортер је ову књижицу назвао „штурим водичем“, међутим, она садржи мапе, неопходне бројеве телефона и савете мигрантима како да се понашају у Европи. На насловној страни водича приказан је човек, сетно загледан у залазак сунца и весла, који се спрема за прелазак преко мора, док је на последњој приказана фотографија главне луке на Лезбосу, Митилини и насмешени човек који каже: „Када сам стигао на обале Милитинија, схватио сам да нисам више дете“. Водич садржи мапу са погодним местима за пристајање пловила, као и црвеном бојом обележена места за „задржавање/пријем/ прегледе“. Издавач водича је организација под називом W2eu (Welcome to EU, Добродошли у ЕУ), која оперише у систему Фонда за отворено друштво америчког милијардера Џорџа Сороша. Репортери Скај њуза контактирали су једну од подружница ове организације у Аустрији. Соња, активиста организације, која није хтела да каже своје презиме, новинарима Скај њуза рекла је да активисти њене организације деле у Турској ове водиче бесплатно. Сврха књижице је да помогну онима у невољи, каже Соња. Они могу да позову нон-стоп врућу линију, а добровољци затим прослеђују њихове податке одговарајућим обалским стражама. „Ми узимамо податке о томе колико има људи у чамцима у случају незгоде. Дајемо спасоносне савете избеглицама. Они у сваком случају иду, па је боље ако им дамо савете“, рекла је Соња новинарима Скај њуза. Соња, која говори арапски, преузима позиве из своје куће у Аустрији и каже да припада великој групи од око 100 добровољаца који су распоређени широм Европе и Северне Африке.
Прочитајте још:АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ХОЏИС: Русија је агресор – морамо на њихове границе!ОВО ЋЕ ЗНАЧИТИ НОВУ ЕРУ: Евроазијски Савез жели Норвешку као чланицу!
И веб-сајт организације W2eu позива избеглице да дођу у Европу. „Поздрављамо све путнике на њиховом тешком путу и желимо им срећу — зато што је слобода кретања свачије право. На спољним границама Европе људима је забрањен улазак, затварају се и депортују.“ „Без обзира на то људи ипак пристижу. W2eu подржава вас који долазите у Европу у борби за бољи живот“, стоји на веб-сајту ове Сорошеве установе, преноси ТВ Скај њуз. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА