Најновије

ОТКРИЋЕ: Русија је од данас још већа - пронађене нове руске територије!

МУРМАНСК - Научна експедиција која делује у оквиру Северне флоте Руске Федерације пронашла је нове територије на Арктику, чиме је, како јавља агенција РИА Новости, од данас Русија постала још већа.
Један од руских бродова на Арктику (Фото: ЈуТјуб)

Један од руских бродова на Арктику (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, у близини Земље Франца Јозефа и архипелага Новаја Земља, око 20 нових географских локација је обележено од стране ове експедиције. Реч је о острвима, неколико већих и неколико мањих, а експедиција је отпочела процес детаљног истраживања ових територија. Острва ће добити своје називе чим буде завршен процес финалних испитивања, саопштила је експедиција. Подсећамо, Русија је у УН-у у спору због територије Арктика на коју право полажу и САД и Канада, те неколико скандинавских земаља. Кремљ је поднео огромну документацију са доказима у Уједињеним Нацијама са захтевом да Арктик буде званично признат као руска територија. Русија је у апсолутној предности у односу на остале земље које траже Арктик, а тамо већ имају војне базе, аеродроме и целокупну инфраструктуру. Амерички сенатор, Џон Мекејн, најбоље је описао предност коју Русија има речима да "Русија има на Арктику 27 ледоломаца, док САД имају свега два и то неисправна". Мекејн је руско присуство на Арктику назвао "агресијом".
Прочитајте још:БЛАМ: Погледајте како је водитељка назвала Владимира Путина! (ВИДЕО)НАТО ОПЕТ ПОРАЖЕН: Русија прави „Свевидеће око“
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА