Најновије

ХАОС НА КОСМЕТУ: Нови шиптарски закон забранио слављење православних празника

ПРИШТИНА - Према одлуци косовског Министарства унутрашњих послова,испаљивање ватромета је омогућено за дочек Нове године, али је забрањено за православни Божић и за Нову годину по јулијанском календару.
Удар на православље (Фото: ЈуТјуб)

Удар на православље (Фото: ЈуТјуб)

У складу са том одлуком, куповина ватромета и других пиротехничких средстава могућа је још данас, а употреба је омогућена до 2. јануара. Они који дочекују Божић и Нову годину по јулијанском календару неће моћи да славе уз ватромет. – Покушаћемо да променимо ту уредбу наредне године, а оно што тренутно можемо да урадимо је да градоначелници и представници села могу да пријаве Департману за јавну безбедност у Косовској полицији одређене датуме, односно за православни Божић и православну Нову годину, и неће бити проблема. Департман ће полицијским станицама проследити обавештење да не предузимају никакве мере у вези коришћења пиротехнике у наведеним датумима – рекао је заменик министра унутрашњих послова Косова Милан Радојевић, преноси КиМ радио.
Прочитајте још:Владика Хризостом поручио Бакиру: Прича с вама је немогућа – ваша власт је застрашујућа!Погледајте шта је Шешељ пожелео свима за Нову годину!
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА