Најновије

СиЕнЕн: Путинов нови документ најављује удар на НАТО

САД - Најутицајнија америчка глобална тв мрежа СиЕнЕн посветила је једну од својих емисија новој руској безбедоносној стратегији коју је озваничио и одобрио руски председник Владимир Путин, а која је НАТО алијансу ставила на место број три као претњу Руској Федерацији.
Војска Руске Федерације (Фото: ЈуТјуб)

Војска Руске Федерације (Фото: ЈуТјуб)

Јасно је да је Путин одлучио да стане у крај ширењу НАТО алијансе ка Истоку, рекао је Метју Ченс, један од дугогодишњих дописника ове америчке тв станице, оцењујући документ као најаву жешће конфронтације Русије у односу на НАТО алијансу. У том документу нема ничег новог, тврди овај новинар и додаје да је Кремљ хтео Западу овим новим документом јасно да каже да ће се устремити на спречавање даљег ширења НАТО алијансе ка Истоку, односно, ка границама Руске Федерације. Односи између Русије и НАТО алијансе су погоршани од украјинског конфликта, наводи СиЕнЕн. Русија ће спречавати НАТО да се рашири на територији коју сматра сфером свог утицаја, а на првом месту то је Балтик, каже Ченс. Латвија, Естонија и Литванија су земље које би могле постати чланице НАТО алијансе, каже амерички новинар који се укључио у програм СиЕнЕн као дописник из Москве и додаје да ће Русија желети да спречи такав развој догађаја. Подсећамо,  у новом документу "Стратегија националне безбедности за 2016. годину" који је одобрио Путин на првом месту као претња Русији је претња од тзв. обојених револуција. На другом месту је јачање америчких снага са биолошким оружјем и раст нуклеарног наоружања у свету, а на трећем месту је НАТО и ширење овог војног савеза ка границама Руске Федерације.
Прочитајте још:ПОДСЕЋАМО: Овако изгледа кад Путин по*изди! (ФОТО)ПУТИН ОТКРИО: Највеће претње по Русију – НАТО на трећем месту
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА