Најновије

ТРАМП ЗАТРЕСАО ЦЕЛУ АМЕРИКУ: Клинтонова и Обама створили Исламску државу!

ВАШИНГТОН - Претендент за републиканског председничког кандидата на овогодишњим изборима у САД Доналд Трамп оптужио је америчког председника Барака Обаму и своју противницу из редова демократа Хилари Клинтон да су одговорни за успон Исламске државе (ИД), пренео је Танјуг.
Трамп (Фото: ЈуТјуб)

Трамп (Фото: ЈуТјуб)

Амерички милијардер је, говорећи на свом најновијем предизборном скупу у Билоксију у Мисисипију, рекао да је Обамина администрација требало да обрати пажњу на његове позиве да САД преузму нафтна постројења које контролише ИД, али да је уместо тога дозволила да та терористичка група просперира, преноси британски „Гардијан”. Он је навео да је три године упућивао такве позиве, али „да су сви говорили како се тако нешто не може учинити, јер је реч о сувереној земљи” док, како је истакао, „тамо ни не нема земље”. „Они су створили Исламску државу. Хилари Клинтон је створила Исламску државу са Обамом”, рекао је Трамп. Лондонски дневник примећује да Трамп на скупу у Мисисипију није коментарисао пропагандни видео-снимак који је у петак објавила екстремистичка група Ал-Шабаб, а на којем он позива на прогонство муслимана из САД.
Прочитајте још:КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СВЕТ ОВЕ ГОДИНЕ: Десет ствари које нас извесно очекују у 2016.ПОБИЈТЕ ИХ КАО ОВЦЕ: Тигрове снаге сатиру терористе код Алепа (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА