Најновије

ДС после 16 година сигурно пада с власти - Пајтић губи Војводину!

Демократе Бојана Пајтића дефинитивно ће на пролеће изгубити власт у Војводини, показује најновије истраживање агенције "Фактор плус"!
Пајтић (Фото: Јутјуб)

Пајтић (Фото: Јутјуб)

Да се покрајински избори одржавају наредне недеље, Александар Вучић и СНС освојили би чак 41 одсто гласова, док би пајтићевци, после 16 година апсолутне политичке доминације, добили само 13,2 одсто.

Трећи Чанков ЛСВ

Трећа опција по броју гласова у Војводини јесте Чанкова ЛСВ са око девет одсто, док би цензус прешли још и социјалисти са 7,3 и евентуална коалиција ЛДП-СДС са шест одсто гласова. За разлику од покрајине, на републичком нивоу напредњаци имају натполовичну подршку грађана од 51,4 одсто. За њима следи СПС са 9,5 одсто, коалиција ДС и Нове странке са 6,5 и СРС Војислава Шешеља са шест одсто. Иначе, према мишљењу испитаника, премијер Вучић је најбоље оцењени члан Владе, док су на самом зачељу Александар Антић и Велимир Илић.

Нова расподела

Аналитичар Дејан Вук Станковић истиче да и ови резултати потврђују да ће предстојећи избори готово сигурно донети нову расподелу снага у Војводини. - После 16 година демократе ће изгубити власт у Војводини и ови резултати само су наставак кризе њихове популарности. Напредњаци ће извесно добити највише гласова, али уколико буду играли на карту Вучићеве харизме, могли би да освоје и апсолутну власт. То је могуће и ако им премијер помогне у кампањи или уколико истовремено распише и парламентарне изборе - закључује Станковић.

Реакције високих фунционера странака

Мирослав Васин, ДС Учинићемо све да на изборе идемо у широкој коалицији и победимо. Освојићемо много више од 13 одсто. Поруке СНС о невиђеној победи видим само као њихов страх од константног пада рејтинга. Милош Вучевић, СНС Овај рејтинг је резултат доброг рада Вучића и СНС, како на републичком тако и на локалном нивоу. Истовремено то је и показатељ шта људи мисле о Пајтићевој владавини. Очекујемо да подршка буде и већа. Бојан Костреш, ЛСВ Немам никакав коментар на то истраживање.
Прочитајте још:Дачић: Хрватска набавља ракете за гађање СрбијеСУКОБ У СНС-у: Оштре оптужбе Ђукановића на рачун Зоране МихајловићДвери: Зорана Михајловић је амерички агент, а ово је њен најновији задатак!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА