Најновије

ШИФРОВАНИМ ПОРУКАМА ПУТИН ПРИПРЕТИО ЗАПАДУ: Утераћу вам страх у кости, стиже нови СССР!

Експерти су анализирали говор тела и речи бившег КГБ официра, и верују да је иза порука руском народу, Путинов прави циљ био да пошаље прикривену претњу Западу.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Према неким западним аналитичарима, новогодишња порука руског председника Владимира Путина садржи шифровано упозорење његовим намерама у 2016! Експерти су анализирали говор тела и речи бившег КГБ официра, и верују да је иза порука руском народу, Путинов прави циљ био да пошаље прикривену претњу Западу. Један извор Пентагона, говорећи под условом да остане анониман је дао следећу оцену: "Ако пажљиво погледате начин како Путин стоји, приметићете да не стоји сасвим право према камери, већ се његово лево раме често налази само мало иза десног. Обични људи неће ово приметити, а камоли схватити значење овог геста, али они обучени знају да он има сва обележја онога што смо у Пентагону звали "мадслингерс" ход. То је став који се може идентификовати код свих бивших официра КГБ-а. Првобитно је развијен током 1970-тих као тип пасивно/ агресивног држања". Уз Путинов став, овај аналитичар је истакао низ других значајних знакова који су изазвали узбуну међу америчким обавештајним стручњацима. На пример, чињеница да је у позадини падао снег је јасна порука да је Путин спреман на нови Хладни рат. Значајно је и да је Путин стајао поред зимзеленог дрвета, само недељу дана пошто је на Западу прослављен Божић. Према извору Пентагона, овај наизглед безначајни детаљ не би требало да завара, јер је реч о пропагандном трику са циљем да лаковерни западњаци помисле да се некадашња страшна комунистичка земља променила. Високо рангирани обавештајни официр у ЦИА, говорећи под условом анонимности, је изјавио да су анализиране и Путинове речи и да су уочени злонамерни знаци, о којима су обавештене и западне владе. "Он је поменуо производне погоне, рад и заједничку жељу. Није тешко уочити старе комунистичке теме". Путин, који је радио у КГБ и који чезне за повратком Совјетског Савеза, је у свом говору помињао и радост, наду, љубав и саосећање. Међутим, према изворима ЦИА, чињеница да се није осмехивао када је то помињао показатељ је његових стварних мотива. Путин је у говору издвојио рад руских оружаних снага, и рекао да су оне "осигурале безбедност на копну, мору и на небу" - а према западним аналитичарима то су намерно изабране речи које изражавају Путинову намеру да буде активан широм света. Али најзлокобнији део поруке је резервисано за крај, када је рекао: "Хајде да се захвалимо једни другима за разумевање, подршку саосећање и симпатије које пружамо једни другима." Поједини западни аналитичари сматрају да је зо порука која треба Западу да утера страх у кости. "Прочитајамо ту реченицу поново, али овај пут нагласимо кључне речи: разумевање, подршка, симпатија, саосећање. Ја не знам шта то значи на руском, али на енглеском језику прва слова тих речи дају само једну ствар:. УССР "
Прочитајте још:ЏИХАДИСТА ЛОЖАНА: Истрчао је као Рамбо, а кукао к’о девојчица! (ВИДЕО)КОЛАПС ЏИХАДИСТА: Велики напредак сиријске војске (МАПА)
Извор: russia-insider.com, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА